Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко в Росії говорив про Тимошенко. Про Бакая промовчав

Четвер, 21 квітня 2005, 20:30
Візит прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в Росію відбудеться найближчим часом, вважає секретар Ради безпеки й оборони України Петро Порошенко.

"Я думаю, візит відбудеться найближчим часом", - сказав він у четвер на прес-конференції в РІА "Новості".

При цьому він відзначив, що в Україні зараз досить проблем, які необхідно вирішити на рівні уряду. Порошенко підкреслив, що не бачить перешкод для візиту Тимошенко в Москву.

"Генеральний прокурор Росії заявив, що Тимошенко має імунітет як прем'єр-міністр. Я не бачу проблем з російської сторони на її візит у Москву, і сьогодні одержав підтвердження тому, що на Тимошенко чекають у Москві. Інших заяв не було", - сказав секретар РНБО.

Порошенко також заявив, що проблема Чорнобиля є однією із пріоритетних у взаємодії Києва з Росією, ЄС і США. "Це пріоритетний напрямок співробітництва для української влади", - відзначив Порошенко й додав, що проблема Чорнобиля є комплексною, починаючи від підвищення рівня безпеки АЕС і закінчуючи розробкою комплексу по похованню ядерних відходів.

Порошенко відзначив, що сам брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року.

Він також підкреслив, що в команді Віктора Ющенка немає ніяких конфліктів: "Ніяких конфліктів, ніякого протистояння в команді президента України Віктора Ющенка на сьогоднішній день немає. Команда Ющенка складається з ефективних професіоналів, які діють чітко і злагоджено".

Він також повідомив, що не обговорював у Москві можливість приїзду в Україну російського олігарха Бориса Березовського. "Ні фігура Березовського, ні фігура пана Бакая ні мною, ні російською стороною не обговорювалися", - сказав Порошенко.

Секретар РНБО також заявив, що питання про достроковий висновок Чорноморського флоту з території України зараз не стоїть.

"Розмови про те, що Україна вимагає від Росії достроково вивести Чорноморський флот з території України, а також про те, що Україна вимагає денонсації договорів про Чорноморський флот не відповідають дійсності", - сказав Порошенко.

За його словами, "Україна чітко виконує взяті на себе зобов'язання". "Ці домовленості припускають знаходження Чорноморського флоту на території України до 2017 року, і вся дискусія сьогодні ведеться про те, що буде, коли цей строк мине", - сказав глава РНБО України.

"Ми розуміємо, що для передислокування флоту потрібний досить великий термін", - підкреслив Порошенко. На його думку, "переговори про долю Чорноморського флоту до 2017 року потрібно починати заздалегідь, щоб сторони могли підготуватися до цього".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:12
Із 120 тонн проданого бурштину з України легальні тільки десь 40-50 – Мазепа
12:05
Голова МЗС Польщі: РФ бреше, що Польща хоче анексувати частину України
11:59
У Повітряних силах розповіли, чим РФ ударила по Смілі Черкаської області
11:55
У березні підприємці отримали кредитів на 4 мільярди за держгарантіями на портфельній основі
11:45
З 2022 року в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:40
Акції Meta впали на 19% після оприлюднення планів збільшення інвестицій у ШІ
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
Усі новини...