Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не віддасть дачу Білоконя без грошей, і не може поміняти машини

Четвер, 21 квітня 2005, 23:36
МВС має намір здати в оренду так звану дачу екс-глави МВС Миколи Білоконя, побудовану на території бази УБОЗ в Київській області.

Про це повідомив у четвер в ході гарячої телефонної лінії газети "Іменем закону" заступник міністра внутрішніх справ Олександр Фокін.

"В процесі опрацювання доручень міністра (Луценка) ми виявили такий факт, що продаж держмайна, який знаходитися у нас на балансі, всі кошти, отримані від аукціону, прямо йдуть до Фонду держмайна і в бюджет".

"Тобто МВС не передбачається ні копійки, від цієї операції ми нічого не отримуємо. Тому найвигідніше для нас, у випадку з дачею Білоконя, здати її в оренду будь-якій структурі, яка побажає під резиденцію або під офіс, що завгодно, для нас не має значення".

"І хоч би 50% вартості від оренди маємо право направляти на розвиток потреб міліційних", - сказав заступник міністра.

Він відзначив, що це вигідніше для системи МВС, ніж просто продаж, і що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко з цим "загалом, згоден".

Кажучи про дорогі автомобілі, які МВС хоче віддати з користю для себе, заступник міністра сказав, що міністерство вже провело їх оцінку.

"Дорогі машини ми віддамо, очевидно, все-таки, секретаріату президента, для того, щоб він розподілив їх... серед керівників країни. А за це через Держуправсправами вони повинні нам компенсувати левову частку кредиту, який свого часу нашими попередниками брався для купівель іномарок", - сказав він, відзначивши, що це буде "економічно більш грамотно, економічно вигідніше".

Заступник міністра також сказав, що інші автомобілі, які знаходяться на балансі МВС, уряд поки не дозволяє обмінювати.

"Ми хотіли обміняти певну кількість дорогих машин в два рази більшою кількістю дешевших іномарок і віддати їх сільським дільничним і районним дільничним... Але проект розпорядження, на жаль, не відпрацьований".

Фокін підкреслив, що продавати їх МВС не має права, оскільки це "спецавтомобілі, завезені по спеціальному режиму". За його словами, це в основному автомобілі марки Volkswagen 4 типів, Volkswagen bora 2 типів і Volkswagen Passat, яких в МВС понад 500 машин.

Відповідаючи на питання журналістів з приводу наміру Луценка продати стаціонарні пости ДАІ, Фокін сказав: "Стаціонарні пости ДАІ таким же чином підуть в оренду". "Це загальна концепція рішення, яке ми опрацьовуємо", - додав заступник міністра.

Як повідомлялося, 1 квітня міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що дача екс-глави МВС Миколи Білоконя буде виставлена на конкурс із стартовою ціною близько $3 млн.

"Мені якраз стільки необхідно для завершення (будівництва) трьох корпусів госпіталю в Київській області", - заявив Луценко, відзначивши, що буде "абсолютне правильно поміняти дачу колишнього керівництва на три блоки для сотень працівників міліції, які можуть там оздоровитися".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування