Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Криворіжсталь повернули безапеляційно

П'ятниця, 22 квітня 2005, 11:43
Печерський суд Києва в четвер закрив провадження за позовом депутата Павла Ігнатенка й адвоката Ірини Назарової до Фонду держмайна (ФДМ), Держкомісії з цінних паперів і фондовому ринку і реєстраторів "ІНГ-банк Україна" про визнання недійсним договору купівлі-продажу 93,02% акцій "Криворіжсталь" за підсумками приватизаційного конкурсу.

Про це повідомила адвокат Ірина Назарова в п'ятницю.

За її словами, суд задовольнив заяву адвокатів промислово-інвестиційного консорціуму "Інвестиційний металургійний союз" (ІМС) про перегляд у зв'язку з новими обставинами, рішення, ухваленого 17 лютого суддею цього ж суду Кафідовою.

Як уточнила Назарова, новими обставинами у справі суд вважав постанову Верховного суду про те, що громадяни не є суб'єктами суперечливих приватизаційних правовідносин.

Як відзначається у рішенні суду, з огляду на те, що Назарова й Ігнатенко не належать до кола суб'єктів, у яких виникли спільні правовідносини, і не мають зацікавленості, що (у відповідність зі ст. 4 Цивільного виконавчого кодексу) є підставою для звернення до суду за захистом, їхні позовні вимоги фактично пред'являються в інтересах однієї юридичної особи до іншої.

Таким чином, справи у таких позовах підвідомчі господарському суду, і тому провадження по цій справі необхідно закрити.

За словами адвоката ІМС, суд своїм рішенням скасував ухвалу Кафідової і по суті відновив дію ухвали Верховного суду України від 27 грудня 2004 року про законність приватизації "Криворіжсталі". Таким чином, у цій справі поставлена крапка, підкреслює адвокат ІМС.

Як відзначила в інтерв'ю кореспондентові агентства Назарова, вона поки не вирішила, чи буде подавати апеляцію на це рішення до суду.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Пінчуку й Ахметову повернули "Криворіжсталь"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування