Буш таки виборов у свого Сенату 60 млн доларів для України

П'ятниця, 22 квітня 2005, 11:51
Сенат США одностайно затвердив законопроект про термінові додаткові витрати федерального бюджету США на поточний фінансовий рік, що передбачає виділення фінансової допомоги для України і Киргизії.

Закон передбачає виділення Україні 60 млн. дол., про які президент США Джордж Буш повідомив 4 квітня в Білому домі на спільній прес-конференції з президентом України Віктором Ющенком.

Сенатський комітет з асигнувань, що готував бюджетний законопроект до голосування, також підтримав виділення цих коштів для уряду України.

"Комітет визнає історичні завоювання Помаранчевої революції і вважає, що додаткове фінансування допоможе просуванню і консолідації життєво важливих політичних і економічних реформ у цій країні", - підкреслюється в супровідній довідці комітету до законопроекту.

Документ передбачає також виділення ще 40 млн. дол. на "термінові економічні потреби" Киргизії і ще п'яти країнам - Ємену, Марокко, Сальвадору, Монголії і Джібуті", які є учасниками американської військової коаліції в Іраку та Афганістані.

Схвалений сенатом у четвер законопроект є сенатською версією термінового запиту Буша про додаткові витрати федерального бюджету США на поточний фінансовий рік у розмірі 81,9 млрд. дол., внесеного главою Білого дому в американський конгрес 14 лютого.

Після ухвалення сенатом законопроект найближчим часом має бути узгоджений з версією, прийнятою раніше палатою представників конгресу, і після остаточного затвердження буде направлений на підпис Бушу, як очікується, на початку травня.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування