Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чорні списки донецьких" придумав Павловський?

П'ятниця, 22 квітня 2005, 13:20
"Чорні списки донецьких", які з'явилися минулого тижня і якими намагалися залякувати населення області, міг вигадати російський політтехнолог Гліб Павловський, який на виборах консультував Віктора Януковича.

Про це пише у п'ятницю "Львівська газета".

Видання нагадує, що на електронні адреси донецької облради та місцевих журналістів минулого тижня потрапили від такого собі Кирила Гайдамаки списки "неблагонадійних донеччан, яких "контролюватимуть і доставлятимуть на покарання".

Список становить фотокопії 19 сторінок – від 16-ї до 34-ї, як стверджує Кирило Гайдамака – ті, які йому вдалося скопіювати.

На них вміщено лише імена та прізвища 417 осіб, жодних посад чи біографічних даних. Навпроти кожного імені – позначка "Контроль" або номер категорії від другої до четвертої, яка мала б свідчити про той ступінь уваги, яку слід приділити тій чи іншій особі.

До списку потрапили чиновники і правоохоронці, колишні та нинішні, бізнесмени, журналісти, депутати тощо.

"Судячи з усього, друга категорія мала б означати щонайменше затримання з подальшим арештом – саме така позначка стоїть навпроти імені голови донецької облради Бориса Колесникова", - пише газета.

У списку фігурують прізвища президента ФК "Шахтар" Рината Ахметова (2-га категорія), екс-губернатора Донеччини Анатолія Близнюка (2-га категорія), його заступників Василя Джарти (2-га категорія) та Володимира Логвиненка (контроль), мера Донецька Олександра Лук'янченка (3-тя категорія), заступника голови облради Сергія Клюєва (2-га категорія).

Позначка "Контроль" стоїть навіть біля імен митрополита донецького і маріупольського УПЦ МП о.Іларіона та єпископа о.Юрія, а також відомого артиста балету Вадима Писарєва.

"Львівська газета" звертає увагу на неструктурованість списку та довільність присвоєння категорій.

Газета цитує прес-секретаря керівника СБУ, яка вважає, що "існування будь-яких списків, які стосуються якихось громадян, а тим більше – опозиції, - це чиясь хвора фантазія".

За даними "ЛГ", правоохоронці намагаються з'ясувати, хто стоїть за іменем Кирило Гайдамака.

Водночас видання відзначає, що список журналістів, які їх отримали, дивним чином збігається з розсилкою прес-служби донецької обладміністрації.

Також газета згадує цікавий факт, що в готелі "Донбас-Палас" наприкінці минулого тижня бачили відомого російського політтехнолога Ґлєба Павловського, який консультував Януковича на виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування