Тимошенко не задоволена міністром Шандрою та підтримує блокаду офшорів Червонієм

П'ятниця, 22 квітня 2005, 13:27
Прем'єр Юлія Тимошенко критикує міністра промполітики Володимира Шандру за погане забезпечення села міндобривами і покладає на нього персональну відповідальність.

"Я хочу, щоб міністр чув – якщо він не тримає руку на пульсі, то це ваш результат", - сказала Тимошенко на селекторній нараді з губернаторами щодо ситуації в АПК.

Тимошенко звернула увагу, що міністр Шандра не прийшов на нараду.

"Передайте йому, що коли іде нарада з країною, він має бути тут, а не готуватися до нарад! І передайте, що це (його) особиста відповідальність, що сільське господарство не має добрив!", - різко сказала Тимошенко.

Тимошенко додала, що Шандра відповідає персонально за те, щоб протягом 15 днів завершити постачання добрив для сільського господарства у домовлених обсягах.

Тимошенко наказала мінекономіки підготувати проект постанови про заборону експорту мінеральних добрив до завершення весняно-польових робіт.

Вона також сказала, що мінпромполітики має звернутися до хімічних заводів з проханням відпускати добрива без попередньої оплати, але з гарантією оплати по факту.

Під час наради Тимошенко поспілкувалася з директорами хімічних підприємств. Вона попросила їх, щоб "жодного грама міндобрив нікуди не йшло, крім села".

За словами Тимошенко, "зірвали поставку міндобрив "Рівнеазот" і "Стирол", які їх експортували замість продажу сільгоспвиробникам.

"Шановні друзі, якщо у нас Україна по залишковому принципу, то кладіть заяви! Навіщо ви до влади прийшли?", - сказала Тимошенко, звертаючись чи то до присутніх урядовців, чи то до губернаторів, чи то до керівників підприємств.

Під час селекторної наради губернатор Рівненщини Василь Червоній повідомив Тимошенко, що "Рівнеазот" Кучма продав іноземній компанії – це московське представництво однієї ізраїльської компанії".

"Я дав наказ залізниці і митниці припинити відвантаження в офшорні зони добрив. Все має піти в українські грунти", - сказав Червоній і додав: "Я також дав доручення керівнику "Рівнеазоту" попрацювати над державною мовою. Він працює над цим питанням".

Тимошенко з ним погодилася: "У нас завжди найкращі чорноземи в офшорній зоні". Вона доручила Червонію з правоохоронними органами зайнятися цим питанням.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування