Генпрокуратура не допомагала Тимошенко вмовляти ТНК

П'ятниця, 22 квітня 2005, 13:30
Генеральна прокуратура не подавала в господарський суд Києва або інші суди позовну заяву до Фонду держмайна й підприємства "ТНК-Україна" про визнання недійсної покупки акцій "ЛіНОС" компанією "ТНК-Україна".

Про це повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури України В'ячеслав Астапов у п'ятницю.

"Ми спростовуємо такі повідомлення. Генпрокуратура не подавала ніякого позову", - сказав він.

Інформація про позов з'явилася в агентствах саме напередодні запланованої на четвер зустрічі прем'єра Тимошенко із представниками компанії ТНК із посиланням на анонімне інформоване джерело.

Повідомлялося, що у випадку задоволення позову Генпрокуратури, це може привести до реприватизації Лисичанського нафтопереробного заводу. Джерело в уряді повідомило, що метою позовної заяви є визнання недійсної угоди щодо приватизації ВАТ "ЛіНОС" і повернення його акцій державі.

На зустрічі в четвер із представниками російської нафтокомпанії Тимошенко обговорювала питання про дотримання граничного рівня цін на бензин, встановленого мінекономіки на автозаправках, контрольованих ТНК.

За підсумками зустрічі Тимошенко заявила, що російська ТНК-BP виконає всі зобов'язання з постачання українським аграріям дизельного пального за пільговою ціною 2400 грн./тонна, а також вплине на зниження цін у мережі її джобберських АЗС до встановленого мінекономіки рівня з 22 квітня.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Генпрокуратура допомогла Тимошенко домовитися із ТНК?

Тимошенко вмовила ТНК продавати дешевий бензин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News