Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довірена особа Януковича злякався переслідувань

П'ятниця, 22 квітня 2005, 16:42
Колишній директор і художній керівник Національного театру російської драми ім. Лесі Українки Михайло Резникович виїхав з Києва, остерігаючись переслідувань прокуратури.

Про це повідомив УНІАН директор компанії "Медіа дім", журналіст і продюсер Микола Княжицький у п'ятницю на прес-конференції "Знищення української культури: непрозорі дії міністерства культури".

За словами Княжицького, про це він дізнався з приватної розмови з Резниковичем. Він заявив, що Резникович виїхав з Києва, однак невідомо, чи знаходиться він в Україні.

"Остерігаючись переслідувань та незаконних дій прокуратури, він залишив межі Києва", - сказав Княжицький.

Передбачалося, що в прес-конференції візьмуть участь Резникович і екс-директор кіностудії ім. Довженка Віктор Приходько, яких міністерство культури звільнило з посад. Однак вони не прийшли.

Відсутність Резниковича і Приходька на прес-конференції Княжицький пояснив тим, що вони остерігаються з'являтися у публічних місцях.

"Резниковича і Приходька не буде тому, що їх залякали", - наголосив Княжицький.

Княжицький повідомив, що компанія "Медіа дім" надає юридичні послуги кіностудії ім. Довженка та театру російської драми ім. Лесі Українки.

Як повідомляв УНІАН, 4 квітня більше п'ятдесяти артистів столичного театру імені Лесі Українки зі шпальт американської газети "Вашингтон пост" звернулися до президента України Віктора Ющенка з відкритим листом, у якому висловили стурбованість за долю свого колективу, більше десяти років очолюваного відомим режисером, народним артистом України, професором, академіком Резниковичем.

На їхнє переконання, Генпрокуратура почала перевірку господарської діяльності театру виключно тому, що Резникович був на виборах-2004 довіреною особою Віктора Януковича.

5 квітня міністерство культури категорично спростувало інформацію, що начебто воно чинить тиск на художній колектив та керівництво театру російської драми ім. Лесі Українки.

8 квітня генпрокурор Святослав Піскун на засіданні парламенту заявив, що підрозділи прокуратури перевіряють не тільки Національний театр російської драми імені Лесі Українки, але й "дуже багато установ культури".

20 квітня міністр культури Оксана Білозір повідомила про звільнення Резниковича. За її словами, проти Резниковича порушено кримінальну справу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування