Росія влаштувала "показуху" по Криму

П'ятниця, 22 квітня 2005, 18:10
Держдума доручила комітету з конституційного законодавства й державного будівництва запросити інформацію в міністерства юстиції про те, яким рішенням і коли місто Севастополь зі складу РРФСР було передано до складу України.

Ініціатором доручення виступив віце-спікер Держдуми Сергій Бабурін, повідомляють Новості-Україна в п’ятницю.

Виступаючи на засіданні Держдуми, він відзначив, що місто Севастополь не було передано до складу Української РСР у складі всього Кримського півострова.

Держдума також доручила комітету зі справ СНД і зв'язків зі співвітчизниками запросити інформацію в міністерстві закордонних справ про те, скільки громадян проживало в Кримській області на 1 січня 1954 року.

Також доручено одержати інформацію, яким чином громадяни РРФСР, які проживали в цей час на території Кримської області, були позбавлені російського громадянства, і чи є оголошення їх громадянами України достатньою підставою для втрати ними громадянства Росії.

Ініціатором даного протокольного доручення також виступив Бабурін.

Останнім часом з боку Росії звучать погрози про перегляд Росією пакту Молотова-Ріббентропа, а також про законність перебування Криму в складі України у випадку, якщо Україна буде й далі зближатися з НАТО.

Читайте також:

Тарасюка пригрозили зробити персоною нон ґрата в Росії

Тарасюк буде в НАТО в 2004 році й запитує в Путіна, що таке Східна Німеччина

За претензії на Крим російський депутат стане персоною нон ґрата?

Росіяни знову висувають територіальні претензії щодо Криму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування