Коновалюк не просив Медведчука йти з партії. Але есдеки образилися

П'ятниця, 22 квітня 2005, 18:21
Народний депутат Валерій Коновалюк не оцінював особисті якості Віктора Медведчука й Валерія Пустовойтенка, а говорив про значення рішення Сергія Тігіпка для реорганізації партії.

Про це говориться в коментарі Коновалюка, розповсюдженому його прес-службою.

Раніше на прес-конференції в четвер Коновалюк сказав: "Я хотів би окремо сказати про Тігіпка. Це вперше людина спростувала стару приказку "де два українці – там три гетьмани. Ніхто - ні Пустовойтенко, ні Медведчук ніколи б самостійно нічим би не поступилися. Людина оцінила свої можливості й своє нинішнє становище й чесно сказала - є партія, і вона повинна йти вперед і розвиватися. Я поки цього забезпечити не можу, тому я сам іду".

За словами Коновалюка, його вислів щодо Медведчука й Пустовойтенка, який оприлюднила "Українська правда", "стосувався не особистостей цих лідерів, а винятково позиції Сергія Тігіпка, і шляху відновлення й реорганізації, який обрала для себе партія "Трудова Україна".

"Сьогодні ситуація, яка склалася в багатьох центристських партіях вимагає обмірковування й розробки чітких правил організації роботи. Принцип "два українці - три гетьмани" заважає об'єднати зусилля й створити дійсно потужну політичну силу, яка буде діяти відповідно очікуванням суспільства", - відзначив Коновалюк.

У той же час член фракції СДПУ(о) Михайло Добкін оцінив висловлення Коновалюка як слова про необхідність відходу з політики лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука.

"Мене дуже здивували вчорашні заява Коновалюка, де він давав усілякі поради лідерам інших партій", - підкреслив Добкін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами депутата, на останньому з'їзді СДПУ(о) Медведчук сам піднімав питання про довіру до нього й з'їзд одноголосно підтримав його як голову партії. "Нам би дуже хотілося, щоб він ще більш привселюдно входив у політичний процес у нашій країні", - підкреслив він.

"У мене складається враження, що Коновалюк бачить себе тільки лише в одній площині, у політикумі. Він завжди хоче перебувати там, де влада", - сказав Добкін.

На думку депутата, "був при владі Леонід Кучма, Коновалюк був у цій команді, до влади приходить Ющенко - й Коновалюк щосили намагається зубами й нігтями прорватися в цей провладний табір, критикуючи своїх товаришів, з якими вчора під час виборчої президентської кампанії із гнівом виливав масу обвинувачень на адресу сьогоднішньої провладної команди".

Добкін підкреслив, що заслуговує на увагу й той факт, що коли під час передвиборчої кампанії у Верховному суді розглядалася справа про результати виборів президента, то права Януковича в суді в основному захищали представники СДПУ(о) і декілька представників "Регіонів України", однак серед них не було Коновалюка, "який у цей час катався на лижах".

"Така позиція наводить на думку, що в Партії регіонів Коновалюк був баластом, як показав час, але тією заявою, яку він робить, мені здається, що в "Трудовій Україні" він буде якорем", - вважає Добкін.

"Коновалюк, вийшовши з Партії регіонів і зрадивши Януковича, фактично купив собі квиток з політики", - підсумував він.

Читайте також:

Тігіпко йде з політики. Коновалюк ставить його в приклад Медведчуку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...