Бакай при Кучмі незаконно розтратив 828,5 млн. гривень

П'ятниця, 22 квітня 2005, 18:44
Головне контрольно-ревізійне управління виявило в ході своїх перевірок у лютому-квітні, що Державне управління справами і його центральний апарат незаконно витратили 828,5 млн. гривень.

Про це сказано в повідомленні Держуправління справами, повідомляють Українські Новини.

"Загалом виявлено незаконних, нецільових витрат, недостач і втрат доходів фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 828,5 млн. гривень", - сказано в повідомленні.

ГоловКРУ в цілому провело 37 ревізій фінансово-господарської діяльності підприємств, установ й організацій, підпорядкованих Держуправлінню справами.

Зараз ГоловКРУ перевіряє ще 3 підприємства: "Преса України", "Друкарня ДУС" і санаторій "Південний". Ця перевірка проводиться за дорученням президента Віктора Ющенка від 11 лютого.

Як повідомлялося, Ющенко доручив ДУСі скасувати його ж рішення, якими незаконно були здані в оренду або продані об'єкти, які входять в управління.

15 квітня ГоловКРУ обвинуватило колишнє керівництво Державного управління справами в недоодержанні державним бюджетом близько 500 млн. гривень.

Раніше прокуратура порушила 7 кримінальних справ за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності Держуправління справами й підконтрольних йому структур.

В управлінні Державного управління справами перебуває 69 державних підприємств, із яких 43 - госпрозрахункові й 26 - бюджетні.

Серед них президент-готель "Київський", готелі "Дніпро" й "Україна", санаторії й будинки відпочинку в Криму, Західній Україні й під Києвом, Національний комплекс "Експоцентр України", Житомирський лікеро-горілчаний завод, Національний палац "Україна", культурний центр України в Москві, державне авіапідприємство "Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...