Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін запропонував спочатку посадити, а потім амністувати

П'ятниця, 22 квітня 2005, 19:02
Міністр економіки Сергій Терьохін, заявляє, що амністія капіталів має бути проведена, але це питання поки не актуальне.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції, передає ЛІГАБізнесІнформ

"Спочатку посадимо, а потім амністуємо", - так бачить він ситуацію із просуванням проекту закону про амністію капіталу.

Терьохін з гордістю нагадав, що є автором цього законопроекту, однак "у зв'язку з політичними питаннями, передвиборчими питаннями він (законопроект) пішов у площину легалізації кримінально викрадених капіталів".

"У той же час із погляду ефективності сплати податків закон приймати, безумовно, потрібно", - вважає Терьохін.

Міністр звернув увагу журналістів на дві суперечливі одна одній норми Кримінального кодексу: "Перша норма - в'язниця за відкриття валютного рахунку без дозволу НБУ, друга норма - в'язниця за незадекларовані доходи й несплату податків".

За словами Терьохіна, після падіння курсу гривні 1998 року й гіперінфляції минулих років (до 1995) підприємства відкривали собі валютні рахунки за кордоном.

Зараз ці рахунки їм уже не потрібні, вони хочуть показати свої доходи, сплатити 13% податку на прибуток або 25% податку на прибуток підприємств, однак у такому випадку їх усе ще очікує в'язниця.

Варто визначити, якою буде сплата податку при амністії капіталу - 10-15%. Сам міністр вважає, що нічого платити не потрібно - просто задекларувати доходи як базу, а вже приріст від цієї бази обкладати податком.

На думку Терьохіна, це полегшить повернення капіталу й виключить можливості зловживань, наприклад, повернення грошей у країну під виглядом прямих інвестицій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування