Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС не зізнається, чи є в нього справи на Ахметова

П'ятниця, 22 квітня 2005, 19:04
МВС не оприлюднює інформацію, чи проходить найбагатша людина України Ринат Ахметов по якихось справах.

"Ви запитуєте такі факти, які належать до службової таємниці. Чим ми зараз займаємося - це озвучувати в пресі просто неправильно", сказав глава МВС Донецької області Михайло Клюєв в інтерв'ю сайту "Остров"..

На питання про місцезнаходження Рината Ахметова, Олександра Заца, Сергія Клюєва, а також про те, що Зац може ховатися через причетність до вбивства, начальник донецького МВС сказав, що в нього таких відомостей немає.

"По-перше, у мене таких відомостей нема, що вони до чогось причетні. Якби ми їх розшукували, ми б їх оголосили в розшук і вже знайшли. Ми їх не шукаємо. Це я вам кажу відверто", - відповів Клюєв.

Зац - виконуючий обов'язки глави донецької облради, Сергій Клюєв був заступником глави облради.

На питання, чи чиниться на нього чи його співробітників якийсь тиск у справі Колесникова, Клюєв відповів, що ні.

"На наших співробітників, ні. От на слідчого, що веде справу, намагаються тиснути. Намагаються людям піднести, що це політичне замовлення й все інше", - додав він.

Як приклад тиску, Клюєв назвав намети. "Люди ж не розуміють, за що вони стоять там, у цих наметах. Це ж неправильно. Вибори пройшли. Іде проста робота міліції, прокуратури, слідства. Я думаю, що це тиск. Це незаконний тиск", - відзначив він.

Коментуючи питання доказів у справі Колесникова, Клюев відзначив, що "там досить доказів".

"Я так думаю. Робота йде звичайна, як по звичайній кримінальній справі. Я б не виділяв й іншим би не рекомендував враховувати становище тієї чи іншої особи, тому що ми тоді відразу будемо жити за поняттями. Якщо вчинив злочин - потрібно відповідати за законом. Це моя позиція", - відзначив він.

Що стосується його призначення, то Клюєв не став коментувати інформацію, що до цього причетний керівник Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча Володимир Бойко.

"Мене викликав міністр на співбесіду. Що цьому передувало, я не можу знати. Можливо, спрацювало те, що раніше я працював в обласному управлінні, але після призначення Малишева мене звідси перевели в Маріуполь... Міністр каже: "Я вас упізнав, я вам пропоную посаду начальника УВС. Ви згодні?". Я кажу: "Можна спробувати", - розповів Клюєв.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування