Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко витратив усі гроші, звільнив лікаря Кучми, але їздить на його машині

П'ятниця, 22 квітня 2005, 19:11
Президент Віктор Ющенко уже витратив майже всі кошти, передбачені на його відрядження протягом року.

Керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк повідомив журналістам, що на 2005 рік в бюджеті було передбачено 7 мільйонів гривень на відрядження.

"Ми уже вибрали майже всі річні видатки – 5 мільйонів", - сказав Тарасюк і додав, що тепер треба буде просити внести зміни до бюджету, щоб збільшити фінансування цієї статті.

Тарасюк також сказав, що ремонт приміщення міністерства охорони здоров'я в Маріїнському парку, де буде резиденція президента Ющенка, будуть робити за кошти бізнесменів.

"Давайте зберемо бізнесменів, вони ідуть назустріч нам – ви знаєте, вони готові фінансувати Батурин, "Арсенал", Запорізьку Січ – і зробимо палац, де буде жити український президент", - сказав Тарасюк.

За його словами, існує дві концепції резиденції президента – "з житловою зоною і без неї".

Тарасюк сказав, що новий офіс президента має "передавати український дух".

Загалом, за словами Тарасюка, на балансі ДУС 11-12 резиденцій президента, найближчим часом цей статус також набуде Будинок з химерами. Також у ДУС на балансі, крім санаторіїв в Україні, є два санаторії в Абхазії, один в Кісловодську й український культурний центр в Москві.

Водночас Тарасюк спростував інформацію, що у ДУС є дача під Москвою.

За словами Тарасюка, президент Ющенко користується президентською дачею і їздить на тих же "мерседасах", на яких їздив Леонід Кучма. "Ми не плануємо купувати нові автомобілі", - сказав він.

Говорячи про подарунки, які отримує президент Ющенко, Тарасюк сказав, що вони приймаються на баланс ДУС, і будуть або передаватися в музей, або виставлятимуть для огляду в секретаріаті президента.

Ігор Тарасюк також розповів, що звільнено всіх заступників попереднього керівника ДУС, окрім Панька. Останнім звільнили першого заступника Возіанова, який також вважався особистим лікарем Кучми. Возіанова зняли з посади у зв'язку з досягненням граничного віку перебування на держслужбі – йому 67 років.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування