АХМЕТОВ І ПІНЧУК ПОВИННІ ПОВЕРНУТИ "КРИВОРІЖСТАЛЬ" І ОТРИМАТИ 4 МІЛЬЯРДИ

П'ятниця, 22 квітня 2005, 19:36
Господарський суд Києва визнав незаконним продаж на приватизаційному конкурсі 93,02% пакета акцій "Криворіжсталі".

На своєму засіданні в п'ятницю суд ухвалив повернути ці акції Фонду державного майна України.

Суд також зобов'язав ФДМ забезпечити, відповідно до законодавства, повернення коштів промислово-фінансовому консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз", що в 2004 році придбав 93,02% пакет акцій "Криворіжсталі" на приватизаційному конкурсі за 4 260 млн. грн.

Як вважає адвокат Олексій Резников, який представляє інтереси ІМС (холдинг Пінчука-Ахметова), рішення суду ухвалене з порушенням законодавства.

"У судовому процесі виступили тільки прокурор, представники ФДМ, Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Міністерства промполітики. При цьому позивачеві, представникам "Індустріальної групи", ІМС і "Криворіжсталі" не надали право на виступ", - сказав він агентству Інтерфакс-Україна.

"Нам не дали можливість ні подати клопотання, ні дати пояснення, суд не прийняв до уваги, що є рішення Верховного суду по даній темі", - додав він.

"Суд перервав наші клопотання, оголосив перерву на 10 хвилин, вийшов із залу, повернувся приблизно через 30 хвилин і, не продовживши слухання справи по суті, приступив до оприлюднення рішення, не звертаючи уваги на зауваження представників сторін", - повідомив Резников.

Юрист вважає такі дія суду порушенням вітчизняного законодавства, а також конвенції з прав людини, в якій мовиться про право на справедливий суд.

"Юридичній оцінці такі дії суду не підлягають. На жаль, це можна охарактеризувати тільки двома словами: беззаконня і свавілля", - підкреслив співбесідник агентства.

Резников також повідомив, що дане рішення суду ще не вступило в законну силу, і у відповідачів є 10 днів, щоб подати апеляційну скаргу, чим вони і мають намір скористатися.

Ще до рішення суду ряд закордонних і російських компаній, зокрема Arcelor, "Евразхолдинг", Mittal заявляли про інтерес до участі в повторній приватизації найбільшого метпідприємства України.

Читайте також:

Пінчуку й Ахметову повернули "Криворіжсталь"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...