Луценко знову просить Росію віддати Бакая

П'ятниця, 22 квітня 2005, 19:42
Українська влада звернулася до Росії із проханням активізувати розшук Ігоря Бакая, колишнього керівника управляння справами адміністрації президента України Кучми.

Про це повідомив голова міністерства внутрішніх справ Росії Рашид Нургалієв.

У п'ятницю з таким проханням до нього звернувся міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Розмова між Луценком і Нураглієвим відбулася в рамках зустрічі голів ради міністрів країн СНД.

У вівторок Луценко вже повідомляв, що МВС звернулося до МВС Росії щодо громадянства Бакая, "тому що дехто з депутатів заявляв про нібито російське громадянство".

На питання про дії, якщо підтвердиться російське громадянство Бакая, Луценко сказав: "Тоді наші органи правопорядку можуть звернутися до російських колег притягнути його до відповідальності за злочини, скоєні в Україні, але правоохоронними органами Росії".

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Піскун вже звертався до російських колег із проханням встановити місцезнаходження Бакая для проведення допиту.

Як відомо, міністерство внутрішніх справ порушило низку кримінальних справ проти колишніх чиновників державного управління справами.

За даними генпрокуратури, "службовими особами державного управління справами по нецільовому призначенню було використано 18, 2 млн. грн. на обслуговування автомашин управління державної охорони України, на оплату авіарейсів посадових осіб, на придбання медичного устаткування, транспортні перевезення й т.д., чим заподіяно державі збитки".

Бакай був оголошений у міжнародний розшук українськими правоохоронними органами біля десяти днів назад. У відомстві Луценка вважають, що він зараз перебуває в Росії.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Луценко знайшов нові гріхи в Бакая, Кірпи й податкової

ПІСКУН ПРОСИТЬ РОСІЮ ДОПОМОГТИ ЗНАЙТИ БАКАЯ

Піскун порушив проти Бакая справу на 18 мільйонів

ЛУЦЕНКО ВІДКРИЄ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ ЧЕРЕЗ ПАСПОРТ БАКАЯ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News