Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк не дасть Росії зайвого часу

П'ятниця, 22 квітня 2005, 23:47
Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк наполягає, що Чорноморський флот Росії повинен буде залишити Україну в 2017 році й продовження цього терміну не буде.

Про це Тарасюк заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Наскільки мені відомо, російська сторона зацікавлена не тільки в повному використанні терміну тимчасового перебування, тобто до 2017 року, але й у його продовженні".

"У цьому зв'язку хочу нагадати, що українська сторона взяла зобов'язання лише до 2017 року, далі ж набувають чинності положення Конституції, що не допускають перебування іноземних військ на території України. Потрібно бути щирими й чесними у відносинах з нашими російськими партнерами", - сказав Тарасюк.

На питання, що недавно перший заступник міністра МЗС Огризко не був не допущений на об'єкти ЧФ, Тарасюк сказав: "Необхідно нагадати, що мова йде про українську територію, де сувереном є Україна в особі її державних органів. Потрібно дотримуватися досягнутих домовленостей".

"Не можна очікувати поступок з боку України й у той же час ігнорувати власні зобов'язання! Як ми можемо миритися з тим, що нам категорично відмовляються передати навігаційне устаткування, що належить Україні?"

"Як ми можемо терпіти те, що радіочастоти використаються російським ЧФ без будь-яких дозволів і ліцензій, у тому числі й у комерційних цілях? Такого не буває в країнах, що поважають себе й власні закони".

На думку Тарасюка, треба поцікавитися в попередньої влади: "Як вони все це допустили?" "Тепер, коли ми починаємо звертати увагу на порушення, нам говорять, що це недружній акт у відношенні Росії".

Говорячи про висловлення депутата Держдуми Алксніса, що у відповідь на намір України вступити в НАТО Росія повинна порушити питання про статус Криму, Тарасюк сказав: "Якщо ж у закордонних гостей немає почуття міри, то потрібно їм нагадувати про наше законодавство й міжнародне право, що допускає такий захід, як оголошення персоною нон-ґрата".

Він додав, що Росія як держава не несе відповідальності за дії таких осіб.

Читайте також:

За претензії на Крим російський депутат стане персоною нон ґрата?

Росіяни знову висувають територіальні претензії стосовно Криму

Тарасюку пригрозили зробити його персоною нон ґрата в Росії


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...