Тарасюк знайшов компромат і говорить, що Луценко створив йому проблеми

Субота, 23 квітня 2005, 01:28
Міністр закордонних справ Борис Тарасюк говорить, що зараз МЗС не піддається тиску, як це було при Кучмі з боку адміністрації президента.

"У нас сьогодні у всіх питаннях, які стосуються зовнішньої політики, немає нічого схожого на те, що було раніше, коли кожен крок, кожну заяву потрібно була погоджувати з адміністрацією президента", - сказав Тарасюк "Дзеркалу тижня".

Тарасюк відзначив, що "ми впораємося зі свободою, наданою нам президентом". Він також додав, що МЗС свої дії підпорядковує вказівкам і розпорядженням Ющенка, що за Конституцією керує зовнішньою політикою.

У той же час Тарасюк сказав, що "у період становлення нового уряду" ще не всі міністри усвідомлюють, "що в них повинні бути певні рамки в тому, що стосується зовнішньополітичної діяльності".

"Деякі міністри забувають, що МЗС за дорученням президента здійснює координацію зовнішньої політики. Якщо ми не знаємо, які дії робить той або інший міністр, то ми не маємо змоги володіти ситуацією", - сказав він.

"Деякі міністри допускають висловлення, які фактично створюють зовнішньополітичні проблеми". Втім, на думку Тарасюка, це відбувається "просто через незнання" і він намагається допомогти своїм колегам.

"І випадок з ракетами (інтерв'ю генпрокурора Піскуна про "контрабанду" Україною крилатих ракет в Іран і Китай) , і випадок з відмиванням грошей (слова міністра внутрішніх справ Луценка про відмивання грошей колишньою українською владою в Литві) – приклади подібних необережних слів", - сказав Тарасюк.

"Я вніс пропозицію до відома президента про необхідність звернути увагу на ці питання. Я вважаю, що всі міністри є розумними й досвідченими людьми, але в той же час кожен з них, здійснюючи повноваження у своїй сфері, повинен пам'ятати: усе, що стосується закордонного елемента, повинне бути погоджене із МЗС".

Відсутністю досвіду Тарасюк також назвав випадки, коли "один говорить, що він готовить візит президента в США, хоча напередодні із цією метою відбувся візит у США міністра закордонних справ, інші заявляють про те, що вони курирують чи ледь не всю зовнішню політику".

"Кожен у державі повинен виконувати свою роботу й тягти свій плуг. Якщо ж у нього після виконання своєї роботи залишаються ще час і сили для того, щоб виконувати роботу колеги, будь ласка, це буде тільки вітатися", - додав Тарасюк.

Говорячи про виявлення порушень, допущених попередньою владою, Тарасюк сказав, що "ми не залишили без уваги спроби відкриття 420 виборчих дільниць у РФ".

"Не залишили без уваги й питання, пов'язані з виділенням земельних ділянок МЗС. У нас викликають певний сумнів домовленості й особливо умови використання деяких з них. Є також і питання, пов'язані з використанням держвласності попереднім керівництвом міністерства", - сказав Тарасюк і додав, що передасть матеріали в правоохоронні органи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...