Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк зайняв місце Тігіпка

Субота, 23 квітня 2005, 12:40
Валерій Коновалюк одноголосно обраний новим лідером парті Трудова Україна, з’їзд якої проходить в суботу в Києві.

Відповідне рішення підтримали 340 делегатів присутніх на з'їзді.

Перед цим з’їзд прийняв відставку попереднього лідера партії Сергія Тигіпка . Проти рішення проголосувало лише 7 осіб.

Розпочинаючи з’їзд, Тігіпко подякував однопартійцям та попросив підтримати "його нелегке рішення" про відставку. Це рішення він мотивував тим, що кандидат якого партія підтримала на президентських виборах (Янукович) програв їх.

Тігіпко відзначив, що частина провини за це лежить і на ньому. В той же час він відзначив, що штаб працював публічно і ставив перед собою "досить важку мету показати кандидата без офіційного лоску".

"Ми починали з рейтингу в 16%, а до другого туру він практично зрівнявся. Цього не можна було досягти тіньовим штабом і політтехнгологами. Треба було працювати відкрито і переконувати людей".

Тігіпко віддав належне Януковичу за те що той сприйняв деякі його ідеї. Водночас він визнав, що деякі горе-прихільники Януковича покладалися на адмінресурс. Він також розкритикував Януковича за те, що не мобілізував після 2 туру своїх прихильників як Ющенко , а чекав "на рішучі кроки Кучми".

"У силовий варіант я не вірив, я не вірив ніколи, але за цей час ми втратили ініціативу й динаміку. І коли я побачив, що ми втратили ініціативу і почалися розмови про сепаратизм, я ухвалив рішення піти з штабу", * зазначив він.

Щодо своєї відставки з посади голови Нацбанку Тігіпко сказав, що не хотів політизувати цей орган, більшість працівників якого восени підтримували іншого кандидата тобто Віктора Ющенка.

Тігіпко висловив розчарування тим, що в парламенті зникла фракція Трудової України, а також запропонував, щоб надалі вона сформувалася виключно на засадах партійності.

В ході з'їзду новими членами партії було обрано, Миколу Княжицького та депутатів Володимира Сівковича, Геннадія Руденка, Володимира Демьохіна.

Також з партії біло виключено депутатів Єдіна, Чікала, Шарова, Гладких, Дашутіна, Іоффе, Нощенка та колишніх міністрів Деркача та Неустроєва.

У свою чергу, виступаючи перед з'їздом, новообраний лідер партії Валерій Коновалюк запропонував створити альтернативний діючому уряду Кабінет міністрів - "Трудовий уряд".

Він також заявив, що партія має розробити альтернативну програму розвитку України на п'ять років, а також альтернативний бюджет на 2006 рік.

При цьому Коновалюк відзначив, що "Трудова Україна" "не буде винятково в антагонізмі до діючого уряду", а буде діяти "на основі конструктивної доцільності й соціальної відповідальності".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування