Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах не хоче, щоб у Ющенка було менше повноважень

Субота, 23 квітня 2005, 12:58
Перший віце-прем’єр-міністр Анатолій Кінах вважає, що прийняття Конституційної реформи було помилкою.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Дзеркало Тижня", опублікованому в суботу.

"Ще коли проходили переговори в Маріїнському палаці про шляхи виходу з політичної кризи, зумовленої масштабними фальсифікаціями на президентських виборах, я, як і Юлія Тимошенко й Іван Плющ, виступив проти конституційної реформи. І вважаю: прийняття реформи було помилкою. То була кризова ситуація", - зазначив Кінах.

За його словами зміни, внесені до Конституції, "були націлені переважно на перерозподіл функцій, повноважень, тобто відбивали боротьбу за владу та прагнення певних сил створити плацдарм для майбутнього реваншу за рахунок ослаблення президентської вертикалі влади".

На думку Кінаха "перехід від президентської до парламентської форми правління для країни, перед якою стоять дуже складні системні проблеми, може обернутися зміцненням колективної безвідповідальності, аморфністю держави".

"А нам потрібна дуже чітка вертикаль влади, сформована на демократичних принципах, яка має сконцентрувати в собі політичну волю, ресурси, кадри, довіру людей", - зазначив перший віце-прем'єр.

"Тому я вважаю, що конституційну реформу потрібно впроваджувати в комплексі з адміністративною реформою, розвиваючи реформу судову. І все це має бути адекватне інтересам суспільства в цілому, а не відбивати кризові моменти та спроби перерозподілу повноважень в інтересах певних фінансово-політичних груп", - заявив Кінах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування