Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах незадоволений бюджетом і каже про зміни

Субота, 23 квітня 2005, 13:45
Перший віце-прем’єр-міністр Анатолій Кінах не згодний з новою редакцією бюджету та заявляє, що в нього будуть вноситися зміни.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Дзеркало Тижня", опублікованому в суботу.

"Я дуже стурбований змістом нової редакції державного бюджету на цей рік. Як можна було грубо порушувати бюджетний кодекс, упроваджуючи зміни в більш як сотні законодавчих актів із оподаткування, роблячи це практично в розпал фінансового року?" – запитав він

"Як можна було вносити в бюджет збільшені показники по мінімальній заробітній платі, не проаналізувавши, як це вплине на конкурентоспроможність продукції? Як можна було посеред фінансового року в односторонньому порядку змінювати умови роботи інвесторів? Хіба відповідає це нашим деклараціям про те, що Україна — цивілізована, демократична держава?" – зазначив Кінах.

Він розповів, що "на все життя запам’ятав очі людей, які стояли на Майдані, й те, яку мужню і принципову позицію зайняв тоді бізнес".

"Нам потрібно дуже серйозно працювати над удосконаленням системи оподаткування малого та середнього бізнесу, зберігати й розвивати спрощену систему оподаткування… Поки ж у наших діях простежується гіпертрофований фіскальний принцип, від якого треба відходити", - сказав Кінах.

За його словами, коли йдеться про оподаткування, кожен крок має бути прорахований і обов’язково розглянутий у режимі цивілізованого діалогу підприємця, роботодавця з владою.

"Адже йдеться про створення нових робочих місць, що було однією з головних передвиборних обіцянок Президента. І я цілком підтримую цю дуже важливу тезу. Адже кількість робочих місць у країні — один із найважливіших критеріїв ефективності влади в усьому світі", - зазначив перший віце-прем'єр.

Він також заявив, що будуть внесені зміни. "Саме життя цього вимагає. Незалежно від мого бажання, ці питання до порядку денного вноситиме навколишня дійсність", - зазначив він.

Кінах також пояснив, що під час голосування за бюджет, представники його партії цей документ не підтримали, бо "коли депутати голосують проти, це не означає, що вони переслідують якусь вузькополітичну мету когось дискредитувати або ще щось".

"У такий спосіб депутати висловлюють власну позицію. Не кон’юнктурну, а професійну, аргументовану, таку, що зумовлена відповідальністю перед людьми й обгрунтована законами економіки", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування