Тимошенко бачить в істериках Бойка ознаки майбутніх кримінальних справ

Субота, 23 квітня 2005, 15:54
Прем'єр Юлія Тимошенко не виключає, що екс-керівник НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко буде відповідати перед законом за зловживання на цій посаді.

Про це Тимошенко заявила, коментуючи схвалення фінансового плану НАК "Нафтогаз України" на 2005 рік.

Тимошенко повідомила, що в 2004 "Нафтогаз" заплатив податків на суму 4,1 мільярда гривень консолідовано по бюджету. У 2005 році, згідно з затвердженим у суботу фінансовим планом, від "Нафтогазу" планують отримати 8,725 мільярда гривень.

"Ці цифри співставні з доходною частиною бюджету!", - сказала вона.

"Якщо говорити про чистий прибуток, в 2004 ми отримали копійки. У 2005 році ми плануємо отримати 1,6 мільярда. Тобто лише по "Нафтогазу" 6,6 мільярдів додаткових доходів бюджету", - сказала вона.

"Не секрет, що ці величезні гроші просто змивалися з НАК в певні кишені", - сказала Тимошенко.

"Це тільки перший крок, ми ще не дійшли до експорту газу через територію Україну, який закуповується у Туркменії і частково іде на експорт", - зазначила Тимошенко і додала, що перевірка завершиться через півмісяця.

"Є такий зільнений керівник "Нафтогазу" пан Бойко, який б'ється в істериках на прес-конференціях... Він це робить не даремно, бо відчуває – якщо держава щороку не доотримувала по 6,5 мільярдів гривень, то комусь за це доведеться відповідати. І він посідає не в останнє місце в цьому переліку", - сказала Тимошенко.

Тимошенко додала, що наступним кроком буде затвердження фінансових планів всіх підприємств, які входять до НАК "Нафтогаз України".

Як відомо, у суботу Юрій Бойко став головою Республіканської партії України.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...