Тимошенко побувала на бензозаправці і переконалася, що "Дзеркало тижня" не бреше

Субота, 23 квітня 2005, 16:25
Прем'єр Юлія Тимошенко оголосила про завершення кризи на ринку нафтопродуктів.

Як повідомила Тимошенко на прес-конференції після засідання Кабміну в суботу, свій день вона почала з читання газети "Дзеркало тижня", де "повідомляється про кінець кризи".

"Після цього я об'їхала заправки в Києві і пригородах, і переконалася, що на більшості з них ціни встановлені на рівні межі Мінекономіки (не більше 2,99 гривень за літр А-95)", - додала Тимошенко.

Переговори з ТНК і Лукойлом, які погодилися на умови уряду, Тимошенко назвала "важкими".

"Якщо згадати Казку про червону шапочку, то раніше нафтові монополісти виглядали як голодні злі вовли, а уряд як овечки, які були заручниками цих речей. Ми змінили цю традицію, і овечками були нафтові монополії, а уряд діяв дуже сильно. Але не для того, щоб з'їсти овечек, а попрацював як санітари лісу", - додала Тимошенко.

Тимошенко подякувала керівникам нафтопідприємств, "які повели себе як національні сили".

Вона згадала керівників "Укрнафти" Палицю, "Нафтохіміка Прикарпаття" Лазорка, "Укртатнафти" Глушка, "Альфа-нафти" Бахчана. "Я особливо хотіла відзначити позицію прем'єра Татарстану, який підтримав позицію Кременчуцького заводу", - додала Тимошенко.

Також, за словами Тимошенко, "велику роботу зробив міністр Іван Плачков, який цілими днями вів переговори, та Ілля Рибчич, керівник "Укргазвидобування", який поставив на заправках цього підприємства справжні ціни.

"Ця команда стала на захист всіх антимонопольних дій, і разом з нами витримала цей важкий етап", - сказала Тимошенко. "Є національна команда, яка може у важкі час єднатися".

Також, за словами Тимошенко, зараз в Україні "ціни на мясо почали системно знижуватися", бо "все більше ринків" мають місця для торгівлі безпосередньо для селяню

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування