Гостей Ющенка будуть приймати з колоритом, а Банкову відкриють через місяць

Субота, 23 квітня 2005, 16:52
Начальник Держуправління справами Ігор Тарасюк обіцяє за місяць розробити концепцію діяльності свого відомства й передати її на розгляд президенту України.

"За місяць ми розберемося з тим, що є, зробимо якусь схему й концепцію", - сказав Тарасюк в інтерв'ю журналістам у суботу.

Він повідомив, що у веденні Держуправління справами знаходяться близько 50 підприємств. На його думку, ці підприємства не повинні бути збитковими.

"Збиткових підприємств у нас не буде, і заробляти гроші на збитках, як це було раніше" Держуправління справами теж не буде", - сказав він.

"Ідея, яку ми виношуємо, полягає в тому, що або ці підприємства заробляють гроші, і ми будемо ці гроші витрачати на реконструкцію палацу (державна резиденція на Липській, 4), або Маріїнського палацу, або на забезпечення діяльності президента, а якщо вони будуть збитковими, ми будемо їх передавати у Фонд державного майна для подальшої приватизації", - сказав Тарасюк.

За його словами, після реконструкції державна резиденція на Липській, 4 повинна мати український колорит. Вона використовується як будинок для прийому вищих державних осіб іноземних держав.

***

Тарасюк також повідомив, що вулиця Банкова, де розміщається секретаріат президента й державна резиденція глави держави, відомий як Будинок з химерами, закрита на реконструкцію, яка триватиме не більше місяця.

"Зараз ми закрили на реконструкцію Банкову, але я хотів би, насправді, заспокоїти людей, що реконструкція буде тривати не більше місяця", - сказав Тарасюк.

За його словами, реконструкція проводиться для того, щоб вулиця була зручна для проведення церемоніальних прийомів, "щоб могла почесна варта пройти, для того, щоб забезпечити систему безпеки". Тарасюк пояснив, що буде впорядкована територія, будуть поставлені забори й будуть поставлені додаткові пости для охорони.

"Ми зробимо реконструкцію й потім знову її (вулицю) відкриємо", - сказав Тарасюк.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Ющенка повністю відгородили парканом кольорів Януковича

Ющенко витратив всі гроші, звільнив лікаря Кучми, але їздить на його машині

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування