Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук зібрався зайнятись вільною торгівлею з Євросоюзом

Понеділок, 25 квітня 2005, 10:52
Віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції Олег Рибачук вважає, що вже 13 червня Україна може отримати статус країни з ринковою економікою.

Про це він заявив в інтерв'ю радіо "Німецька хвиля".

"Я дуже оптимістично дивлюся на можливість отримання нашою країною статусу країни з ринковою економікою, можливо, вже навіть під час засідання 13 червня. Я думаю, що дуже реально стоїть наша мета здобуття членства у Світовій організації торгівлі", - сказав він та додав, що робота комісії Україна-ЄС йде з "випередженням графіка".

Рибачук також вважає, що впродовж найближчих місяців можливе підписання трьох угод з Європейською комісією.

"Із пунктів "Дорожньої мапи", а вона налічує 177 пунктів, близько двох десятків фактично виконано. Після підписання Плану дій наш діалог став дуже інтенсивним… В мене таке є відчуття, що ми можемо впродовж найближчих місяця-півтора підписати близько трьох угод з Європейською комісією в галузі енергетики, транспорту і зв'язку. Це ті темпи, які просто свідчать, що ми знайшли єдиноправильний шлях співпраці з Європейською комісією", - зазначив Рибачук.

За словами Рибачука, урядова програма України у контексті Плану дій Україна-ЄС передбачає прозорість економічної політики держави, ліпше фіскальне та бюджетне законодавство, захист інтересів інвесторів, збалансовану регіональну політику, модернізацію технологій виробництва та багато інших приорітетів діяльності нових реформаторів у Києві.

Офіційний Київ, за словами віце-прем'єра Рибачука, по-новому підходить не лише до своїх зобов'язань перед обраним курсом європейської інтеграції, а навіть відмовляється від колишніх лексичних штампів у роботі над такими принципово важливими документами як "Дорожня карта":

"Це термін, який придумав Віктор Ющенко. Він подобається тим, що "план заходів з виконання Плану дій", - воно якось на зубах в'язне. Це є такий сленговий термін, який сприймається у Брюсселі, це означає детальний документ з виконання Плану дій", - розповів Рибачук.

"Насправді План дій дещо ширший, ми розбили його на етапи і ми говоримо, що "Дорожня карта" – до кінця цього року. Далі ми будемо робити "Дорожню карту" на наступний рік. Ми вже починаємо працювати над наступною програмою, над можливістю підготовки відразу після формально членства України у Світовій організації торгівлі угоди про вільну торгівлю з Європейським союзом, і це – колосальна робота, колосальний і виклик, з одного боку, і потенціал для України, особливо для бізнесу та торгівлі", - зазначив віце-прем'єр.

На його переконання, від успішності виконання Україною "Дорожньої карти" в контексті Плану дій Україна-ЄС, залежатиме висновок не лише Брюсселя, а й цілого світового співтовариства про те, чи здатна нова влада виконувати свої обіцянки і керувати процесами модернізації країни.

"Українська правда"

Читайте також:

Рибачук скаржиться на уряд, але звітуватиме ЄС про 20 пунктів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування