Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Ющенка Нємцов скаржиться на невиправдані очікування

Понеділок, 25 квітня 2005, 12:49
Радник президента України Віктора Ющенка Борис Нємцов вважає, що очікування щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні поки що не виправдалися.

Про це Нємцов сказав в понеділок під час Стратегічного семінару з питань реформ в Україні.

Нємцов відзначив, що інвестори, готові вкладати гроші в українську економіку, зараз знаходяться "на низькому старті", оскільки багато проблем української економіки ще не врегульовано.

Зокрема, він вказав на те, що не врегульовані питання власності. Він також додав, що в Україні поки що не існує закону, регулюючого процес реприватизації, а також немає переліку об'єктів, які підлягають реприватизації.

За його словами, натомість "є дуже багато спекуляцій" з приводу реприватизації в Україні у світовій діловій пресі.

При цьому він відзначив позитивні досягнення України після помаранчевої революції, зокрема, достатньо активне просування в євроструктури.

Нємцов вважає дуже позитивним рішення України про створення безвізового режиму для громадян країн – членів ЄС. Він висловив сподівання, що ЄС візьме до уваги таке рішення України і належним чином його оцінить.

Радник президента також вважає позитивним наведення ладу на українських митницях.

Крім того, Нємцов сказав, що має бути команда, яка реалізовуватиме прагнення України в європейські структури на практиці. За його словами, український уряд не може цілком замінювати цю команду, оскільки він постійно зайнятий рішенням оперативних питань - "посівна, збиральна тощо".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування