Зварич опинився поруч із Колесниковим, Ківаловим і Медведчуком

Понеділок, 25 квітня 2005, 14:54
Громадянська кампанія "Пора" внесла в чорні списки міністра юстиції Романа Зварича.

Як повідомив на прес-конференції керівник "Пори" Андрій Юсов, Зварич став першим представником нової влади, який був включений у цей список.

"Сьогодні "Пора" внесла першого представника від нової влади в чорний список - ним став міністр юстиції Роман Зварич", - підкреслив Юсов.

За його словами, міністр потрапив до чорного списку "Пори" "за правопорушення, зловживання й непрофесійні дії".

У той же час, відповідаючи на питання про те, чи не є такий крок помстою за відмову реєстрації політичної партії "Пора", керівник громадської організації "Нова пора" Євгеній Золотарьов сказав:

"У цьому випадку мова йде про порушення прав громадян збиратися в партії й брати участь у виборах".

Юсов підкреслив, що мова йде не про політичну складову, а про порушення прав громадян.

Учасники прес-конференції повідомили, що в понеділок у Печерському суді буде розглядатися скарга на бездіяльність міністерства юстиції й порушення процедури реєстрації політичних партій.

Представники "Пори" сказали, що вони будуть вимагати зобов'язати мін'юст зареєструвати політичну партію "Пора" терміном до 24 березня 2005 року.

За словами Юсова, однією з можливих причин відмови реєструвати партію є неузгодженість подачі заявки на реєстрацію з міністром юстиції Зваричем.

Золотарьов наголосив, що оскільки Зварич є членом партії "Народний союз "Наша Україна", він не може бути об'єктивним стосовно інших партій.

Юсов також оголосив список прізвищ, які були внесені до нового чорного списку "Пори". У новому списку є Микола Азаров, Ігор Бакай, Микола Білоконь, Руслан Боделан, Геннадій Васильєв, Анатолій Засуха, Роман Зварич, Олександр Єфремов, Микола Каленський, Сергій Ківалов, Андрій Клюєв, Борис Колесников, Василь Кремінь, Євген Кушнарьов, Віктор Медведчук, Михайло Папієв, Іван Різак, Віктор Тихонов, Володимир Шербань і Микола Швець.

Представники "Пори" підкреслили, що в чорний список вони будуть вносити всіх чиновників, які роблять правопорушення, незалежно від їхньої політичної орієнтації - "біло-блакитної" або "помаранчевої".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Зварич знайшов брехню в списках ПОРИ, яка викликає його на публічну дискусію

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування