Театр російської драми проводить чорнобильську акцію і продовжує протестувати

Понеділок, 25 квітня 2005, 19:15
У вівторок колектив театру російської драми імені Лесі Українки починає акцію "День Чорнобиля в українській культурі", протестуючи проти звільнення художнього керівника і директора театру Михайла Резніковича.

Як повідомили в прес-службі театру, перший захід у рамках акції почнеться 26 квітня о 12.00 у приміщенні театру - це будуть загальні збори театрального колективу, на які запрошені депутати Верховної Ради.

Колектив театру виступає "проти свавілля міністерства культури, яке цілеспрямовано знищує одних з кращих у країні труп, здійснює безпрецедентний тиск на її художнього керівника і директора Михайла Резніковича".

Як повідомлялося, за даними Мінкультури, генеральний директор і художній керівник театру російської драми Резнікович звільнений за грубе порушення без поважних причин порядку здачі в оренду нерухомості, закріпленої за театром.

За інформацією міністерства, Генпрокуратура установила, що керівник театру, не одержавши дозвіл на переведення до нежилого фонду власності театру, підписав договір з фіктивною фірмою про оренду з правом приватизації триповерхового театрального гуртожитку терміном на 25 років.

Незважаючи на це в неділю суд визнав незаконним звільнення Михайла Резніковича з посади директора і художнього керівника театру російської драми.

У рішенні суду зазначено, що міністерство культури і туризму не має права розривати трудову угоду і звільняти з посади директора театру Резніковича.


Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Суд залишив Резніковича худруком театру

Томенко знайшов заміну Резніковичу, а театр звернувся до СДПУ(О)

Оксана Білозір звільнила Рєзніковича й Приходька

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...