Глава МЗС Німеччини віддувався за українців у прямому ефірі

Понеділок, 25 квітня 2005, 19:59
Міністр закордонних справ Німеччини Йошка Фішер ("Союз90/Зелені") у понеділок як свідок дав показання в слідчій комісії бундестагу.

Комісія вивчає обставини так званої "візової афери" - зловживань при видачі віз у посольствах ФРН у ряді країн, у тому числі в Україні й у Росії, повідомляє радіо Німецька хвиля.

Засідання комісії транслювалося по телебаченню в прямому ефірі. Йошка Фішер визнав, що допустив ряд помилок в оцінці ситуації, яка спричинила масові зловживання у візовому відділі посольства ФРН у Києві.

За словами Фішера, він досить рано довідався про порушення, але відніс їх на рахунок організаційних недоліків і недостачі персоналу. У той же час, вважає міністр, наказ, який привів до лібералізації процедури видачі віз, був усього лише логічним продовженням курсу колишнього уряду.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі Фішер визнав помилки, але також сказав, що опозиція перебільшує проблему:

"Ви заявляєте про тисячі людей, які скористалися системою, але в засобах масової інформації ви кажете про мільйони", сказав він, додаючи, що офіційна статистика не підтверджує збільшення кількості злочинів скоєних українцями.

Обвинувачення в тому, що наказ привів до масового проникнення до Німеччини злочинців, нелегальних робітників і повій Фішер назвав найгрубішим підтасуванням фактів у політичних інтересах.

Він обвинуватив опозиційні партії в роздуванні скандалу навколо цієї справи. Очікується, що засідання слідчої комісії бундестагу й дача свідчень Фішером триватимуть до пізнього вечора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News