Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПЕРШОГО ЗЯТЯ КУЧМИ ВИКЛИКАЮТЬ НА ДОПИТ

Вівторок, 26 квітня 2005, 12:50
Нардеп, перший зять Леоніда Кучми Ігор Франчук буде допитаний у якості свідка у справі про незаконне видобування газу і нафти в Криму.

Як повідомив журналістам міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, Франчук буде допитаний як голова державної компанії "Чорноморнафтогаз".

"Я дав команду у всіх нафтогазобагатих областях провести ревізію надрокористування. Взяли число ліцензій, а МВС і внутрішні війська обстежили територію і знайшли свердловини", - сказав Луценко.

За словами Луценка, в Криму знайдено понад 330 свердловин, хоча ліцензії оформлено на 40 свердловин. Міністр додав, що незаконний видобуток нафти і газоконденсату йшов як із суші, так і з шельфу моря.

На питання, чи не пов'язаний із розслідуванням цієї справи вихід Ігоря Франчука з фракції СПУ, Луценко сказав: "Він мені телефонував, скаржився на ставлення до нього міліції і сказав, що в цих умовах не може залишатися у фракції".

Луценко зазначив, що у нього немає преференцій для депутатів, зважаючи на їх фракційну приналежність.

Луценко додав, що незаконні свердловини також виявлено у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській областях.

На питання про допит заступника глави СДПУ(о) Нестора Шуфрича у справі про свердловину в Полтавській області, Луценко сказав, що ідеться про Семеренківське родовище.

"Його бурхлива реакція є зайвою, бо для кожного громадянина є честю допомогти слідству", - сказав Луценко, коментуючи заяву Шуфрича, що ця діяльність Луценка є "клоунадою".

За словами Луценка, з Семеренківського родовища незаконно видобувалося на 1 мільйон доларів щомісяця.

Луценко сказав, що про затримання депутатів Франчука і Шуфрича мова не йде, вони викликаються для допиту як свідки. Якщо ж будуть підстави для порушення проти них кримінальних справ, то справа буде передана до Генпрокуратури, яка робитиме подання до парламенту про зняття з них імунітету.

Якщо це буде зроблено, за словами Луценка, тоді і буде зрозуміло, "хто є клоуном, а хто дресирувальником".

Луценко також повідомив, що МВС зайнялося перевіркою спиртзаводів, і це також викликало бурхливу реакцію в деяких депутатів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...