Березовський хоче, щоб Росія приєдналася до України

Вівторок, 26 квітня 2005, 13:19
Російський бізнесмен Борис Березовський, який одержав статус біженця у Великобританії, вважає, що Росія повинна приєднається до України у своєму русі до Європи.

Про це він написав у статті для "Коммерсанта" у відповідь на звернення Володимира Путіна до Федеральних зборів.

"У недавньому коментарі в Німеччині Путін сказав, що входження України в Європу нагадує поділ Німеччини на Східну й Західну. Тим самим свідомо чи мимоволі Путін визнав, що для Росії в минулому році не було події більш важливої, ніж "помаранчева революція" в Україні", - відзначив Березовський.

"Однак Путін забув, чим закінчився розділ Німеччини. Нагадаю: в 1991 році впала Берлінська стіна й Східна Німеччина приєдналася до Західної (не навпаки!). Ця епохальна подія ознаменувала крах тоталітарної ідеології СРСР і вирішення історичної суперечки на користь демократій перед автократіями", - відзначив він.

За його словами, події в Україні - це підтвердження історичної "неминучості поразки автократів".

"Тому жаль Путіна про відхід України в Європу є, з одного боку, підтвердження ним своїх авторитарних поглядів, а з іншого боку - визнанням поразки у спробі повернути назад історію і України, і Росії", - відзначив Березовський.

"Приєднання Росії до України, а точніше, до Європи - питання тільки часу. І дуже короткого часу", - підкреслив він.

"Всім очевидно, що влада недієздатна, але немає єдності в розумінні виходу із ситуації. …Висновок однозначний. Режим Путіна приречений. Але що на зміну? Відповідь на це питання Росії треба цього разу шукати не в іменах політиків, а у векторі - єдиному, котрий дозволить зберегти цілісність країни, у векторі демократичного розвитку", - вважає Березовський.

"Нам необхідно приєднатися до України, необхідно правильно прочитати історію Німеччини й возз'єднатися з Україною в Європі", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...