Литвин порадив Омельченку не кидатися словами і не думати, "як я врізав!"

Вівторок, 26 квітня 2005, 13:25
Київський мер Олександр Омельченко від імені Асоціації міст України закликає скасувати закон про вибори місцевих рад виключно за партійними списками.

"Потрібно повернутися до закону про вибори місцевих рад – можна на чисто мажоритарній системі, можна по змішаній (де половина складу обирається за списками)", - сказав Омельченко на зборах представників місцевого самоврядування в Києві.

Ця його заява викликала гучні оплески присутніх делегатів.

Омельченко сказав, що закон про вибори місцевих рад за списками є неконституційним, і розкритикував при цьому Верховну Раду, яка ухвалила такий закон.

"Шановний Вікторе Андрійовичу, я нещодавно чув ваш виступ, що не треба слугувати президенту незалежно від його прізвища, а треба слугувати закону. Головний закон – це Конституція України", - звернувся Омельченко до присутнього президента Ющенка.

Омельченко також виступив за те, щоб депутати Верховної Ради і місцевих рад обиралися не на п'ять років, а на три, щоб не було застою.

Ці заяви Омельченка не сподобалися головуючому на зборах спікеру парламенту Володимиру Литвину, який попросив "не розкидатися словами". Він додав, що тлумачити Конституцію може тільки Конституційний суд.

"Це нагадує висловлювання: "Як я врізав?!", - додав Литвин, коментуючи емоційний виступ Омельченка. Він сказав, що якщо Омельченко хоче регулярної ротації, то повинен почати з Києва.

"Давайте проводити вибори раз на місяць і почнемо з київського міського голови і київської міської ради", - сказав Литвин.

Ці слова Литвина також викликали оплески присутніх.

Більшість присутніх делегатів від місцевих рад розкритикували норму про обрання місцевих рад за списками, як це за законом має відбутися в 2006 році.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування