Україна у "візовій афері" Фішера не при чому - МЗС

Вівторок, 26 квітня 2005, 13:52
МЗС України заперечує наявність українського фактора у скандалі навколо міністра закордонних справ Німеччини Йошки Фішера з приводу надання полегшеного візового режиму громадянам держав Східної Європи, зокрема, громадянам України.

Про це у вівторок у Києві заявив заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко.

"Абсолютно немає підстав, щоб обвинувачувати в цьому українців", - сказав Бутейко, додавши, що цей "скандал є своєрідною реакцією на політичні процеси".

"Було дивним чути заяви про те, що українці, які приїхали в Німеччину, - це головним чином злочинці або жінки легкої поведінки. Це образливо для українського народу", - зазначив Бутейко.

Заступник міністра аргументував свою позицію тим, що за офіційними даними, "український фактор у рівні злочинності в Німеччині становить 0,2"%.

"Той величезний шум й екстраординарна ситуація, коли розглядається український фактор аж на рівні парламенту, є перебільшенням", - відзначив Бутейко.

У той же час, дипломат підкреслив необхідність спрощення візового режиму між Україною й країнами Євросоюзу.

"Люди, у першу чергу молодь, журналісти, бізнесмени, наукові діячі мають спілкуватися, у тому числі, з Німеччиною", - сказав Бутейко, додавши, що "має відбуватися хороший обмін між людьми".

Новості-Україна

Читайте також:

Глава МЗС Німеччини віддувався за українців у прямому ефірі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News