Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не визнає поразку на виборах та не знає, де Ахметов

Вівторок, 26 квітня 2005, 15:24
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що визнає нову владу, проте не визнає свою поразку в президентських виборах 2004 року.

Про це він заявив, виступаючи перед послами країн Євросоюзу у вівторок.

"Визнаю нинішню владу і готовий до конструктивного співробітництва з нею. Водночас наголошую – я не маю ніякого морального права, передусім з огляду на повагу до мільйонів своїх виборців, які досі щиро вірять у мою перемогу, визнавати власну поразку на виборах з точки зору права і законності", - зазначив Янукович, слова якого наводить прес-служба.

Він також зазначив, що не має сумнівів, що у грудні 2004 року в угоду політичним амбіціям та "революційній доцільності" було спаплюжено Конституцію і закони України.

Він також заявив, що "не має жодних підстав говорити про те, що Янукович "вкрав" до чотирьох мільйонів голосів, а також про системні порушення виборчого законодавства".

"Сьогодні вже, як жарт, виглядає аргумент прибічників чинного президента про те, що триста тисяч громадян зі сходу України, використовуючи відкріпні талони, потягами та автотранспортом подорожували по виборчих дільницях. Як відомо, середній потяг вміщує 400-500 пасажирів, автобус – 40. Скажіть, будь-ласка, де ми могли б узяти 600 локомотивів або 7,5 тисяч автобусів. Такого транспортного парку немає ані у держави, ані у приватних підприємців", - зазначив він.

Він також зазначив, що владі не вдалося зберегти динаміку економічного зростання, досягнуту його урядом минулого року. "Практично всі макроекономічні показники знизилися у 1,5 – 2 рази", - сказав він та додав, що коли подібні явища відбувалися у попередні роки, "ми завжди уміли домовитися з бізнесом".

"За це колишня опозиція – нинішня влада постійно звинувачувала нас у надмірному втручанні в економіку, критикувала за нібито популізм. Сьогодні влада не знайшла спільної мови з ринком і сама вдалася до жорстких адміністративних заходів. Але навіть вони поки не можуть зупинити ріст цін", - сказав Янукович.

Янукович також поскаржився, що "темники" всюди змінилися на так званий "власницький і редакторський" контроль над виданнями та "самоконтроль" журналістів, який полягає у замовчуванні дій опозиції, поданні викривленних фактів щодо ситуації в країні та упередженому ставленні центральних ЗМІ до демонстрантів зі сходу України.

"Але де наразі Янукович на центральному телебаченні чи у друкованих виданнях? Його ніде немає за винятком поодиноких випадків, зокрема пов'язаних зі справою Колесникова. Відверто скажу – я хочу бути почутим і доступним людям. Але ніяким чином не звинувачуючи засоби масової інформації, стверджую, що навіть коли мене знімають камери, ця інформація лишається лише на відеокасетах і не йде у ефір", - поскаржився Янукович.

Проте, як повідомляє "Обком", Янукович не зміг відповісти на питання дипломатів, де знаходиться Ринат Ахметов. Він лише зазначив, що Ахметов ніколи політикою не займався, а з Януковичем дружив, бо вони обоє "люблять спорт".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування