Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче подружитися із сільськими авторитетами

Вівторок, 26 квітня 2005, 18:08
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає своїм завданням відстоювати інтереси як тих, хто стояв на Майдані, та і опонентів нинішньої влади.

Про це вона заявила, виступаючи з трибуни Всеукраїнських зборів представників місцевої влади.

"У цьому залі присутні лідери і помаранчевого, і біло-блакитного майдану. І я б просила про те, щоб вести з вами розмову, що майдан у нас один - він помаранчево-блакитний. Як керівник уряду я ставлю перед собою і перше, і друге завдання, щоб ми відчули, що суспільство задоволене владою", - сказала прем'єр.

Говорячи про проведення політреформи, Тимошенко відзначила, що багато хто в залі проти складової частини політреформи – пропорційної системи виборів. "Я думаю, слід зробити детальний аналіз", - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що її фракція свого часу голосувала проти політреформи і пропорційної системи. Разом з тим, прем’єр висловила думку, що мажоритарна система має бути збережена частково на місцевому рівні.

"Давайте відразу після парламентської паузи, яка закінчиться 14 травня, перейдемо до вирішення цієї проблеми. Я готова ініціювати цю проблему в парламенті і від імені уряду, і від імені моєї фракції (БЮТ)", - заявила Тимошенко.

Вона також додала, що "як лідер партії хотіла б знати в кожному селі найавторитетніших людей - не тих, що з грошима, а справді авторитетних, щоб співпрацювати з ними партією".

Тимошенко також сказала, що уряд готовий передати на місця повноваження, аби тільки вони були матеріально забезпечені.

Вона запропонувала "започаткувати серйозну роботу з місцевими фінансистами, щоб переглянути бюджет, покращити спілкування місцевого і державного бюджету".

Також прем'єр запропонувала сільським радам виставити неорні землі на аукціони, щоб гроші за них йшли в бюджет, а не комусь у кишеню.

"Я думаю, це не така висока трибуна, щоб тут аксіоми розповідати, як у нас продаються землі, тому я пропоную продавати їх на аукціонах, хай краще гроші отримають місцеві ради, і вони підуть в бюджет, а не депутатам роздадуть по кулуарах", - зазначила Тимошенко.

***
По закінченні зборів представників місцевого самоврядування його учасники прийняли резолюцію, де звернулися до президента, парламента та уряду з пропозицією переглянути законодавство про місцеві вибори.

Учасники зборів висловилися за повернення від пропорційної системи виборів до місцевих органів влади до змішаної або мажоритарної.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування