Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший зять Кучми перед допитом заявляє, що закон не порушував

Вівторок, 26 квітня 2005, 19:27
Компанія "Чорноморнафтогаз", президентом якої є екс-зять колишнього президента Леоніда Кучми Ігор Франчук, заявляє про те, що діє в рамках законодавства.

Про це говориться в заяві, розповсюдженій у вівторок, повідомляє "Обком".

"У зв'язку з повідомленнями в ЗМІ про незаконний видобуток вуглеводнів у деяких регіонах України, у тому числі в Криму, прес-служба роз'яснює, що "Чорноморнафтогаз" здійснює нафтогазодобування на шельфі Чорного й Азовського морів й у сухопутній частині Криму винятково в рамках чинного законодавства", - сказано в документі.

За інформацією прес-служби, у вівторок, відповідно до ліцензій, виданих Держкомітетом природних ресурсів, "Чорноморнафтогаз" здійснює видобуток природного газу, газового конденсату й нафти на 9 родовищах, 6 з яких знаходяться на шельфі Чорного й Азовського морів:

Голицинське газоконденсатне, Штормове газоконденсатне, Архангельське газове в Чорному морі, Стрілецьке газове, Східно-Казантипське газове й Північно-Булганакське газове в Азовському морі.

Ще 3 родовища знаходяться у сухопутній частині Криму - Задорненське газове, Джанкойське газове, Семеновське нафтове, а на Фонтанівському газоконденсатному родовищі виробляються пуско-налагоджуючі роботи.

"До інших родовищ на шельфі Чорного й Азовського морів й у сухопутній частині Криму державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" стосунку не має", - підкреслили в прес-службі.

Крім цього, у прес-службі підкреслили, що нафтогазодобуванням у Криму, крім "Чорноморнафтогаз", займаються сьогодні й інші підприємства.

Як повідомлялося, у вівторок міністр внутрішніх справ Луценко заявив, що Франчук буде допитаний як свідок у справі про незаконний видобуток газу й нафти в Криму.

Раніше, 11 квітня на прес-конференції в Сімферополі начальник Головного управління МВС України в Криму Володимир Хоменко, що міліція виявила на території півострова велику кількість свердлодвин для видобутку нафти й газу, робота на яких ведеться без відповідної ліцензії.

Читайте також:

Першого зятя Кучми викликають на допит

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування