Кравчук став на сторону дами і припускає відставку Тимошенко

Вівторок, 26 квітня 2005, 19:34
Голова парламентської фракції СДПУ(о) і екс-президент Леонід Кравчук вважає, що якщо економічна ситуація не покращиться, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко влітку відправлять у відставку.

Таку думку він висловив в інтерв’ю виданню "Столичные новости".

На питания, чому Тимошенко не поїхала до Росії, Кравчук припустив, що "розгортається боротьба за російський напрямок". "І, швидше за все, у даному питанні перевагу віддадуть Порошенку", - додав екс-президент.

"У мене немає особистих симпатій до кого б то не було: мені байдужі і Тимошенко, і Порошенко, і Зінченко. Однак у даній ситуації я на стороні Юлії Володимирівни, оскільки в неї відбирають те, що їй визначено Конституцією", - зазначив Кравчук.

"Якщо вже зробили її прем'єром, дайте можливість працювати. А то виходить, що людину призначили головою уряду, потім дали їй без узгодження людей, з якими доведеться працювати, а після цього ще й повноваження забрали", - додав він.

За словами Кравчука, відповідати за чиїсь дії все одно доведеться саме прем'єрові. "І якщо в червні -липні обстановка в країні не зміниться на краще , то влада почне шукати козла відпущення, яким і стане прем'єр-міністр", - вважає він.

Коментуючи ситуацію в СДПУ(о), Кравчук висловив жаль, що партія "не завжди могла сказати на біле – біле, а на чорне – чорне".

"Кучму влаштовувало те, що у всіх гріхах звинувачували саме Медведчука, котрий весь бруд узяв на себе. А я йому казав: не бери бруд на себе, тому що це погано скінчиться для партії".

На питання, як тепер партія відмиється від бруду, який узяв на себе Медведчук, Кравчук сказав, що не робитиме цього.

"Партія повинна відмиватися не Медведчуком. Наприклад, регіональні партійні організації можуть провести таку роботу на місцях, що населення не буде ототожнювати СДПУ(о) винятково з особистістю Медведчука", - вважає лідер фракції СДПУ(о).

Він також висловив сумнів, що виборчий список партії на наступних виборах очолить Нестор Шуфрич.

"Якщо взяти за аксіому, що партія на вибори піде самостійно, то, думаю, з лідером Віктором Медведчуком", - відзначив Кравчук.

При цьому він висловив впевненість, що навіть самотужки СДПУ(о) подолає бар'єр. "У нас 400 тисяч членів партії. Якщо кожен член партії із собою візьме хоча б одну людину — це вже буде 800 тисяч голосів, а для перемоги потрібно чи то 730, чи тих 770 тисяч", - сказав він.

"Але особисто для мене проблема в іншому. Якщо нова влада одержить у наступному парламенті 300 місць, то вони зможуть робити в країні все що їм заманеться. Тому для мене важливо, щоб влада не змогла взяти 300 мандатів", - зазначив екс-президент.

Коментуючи звинувачення на адресу СДПУ(о) про причетність керівництва партії до вбивства Георгія Гонгадзе з боку Олександра Волкова, Кравчук назвав останнього "піарщиком" і сказав, що "не сприймає серйозно його заяву".

"Волков ніяк не може знайти своє місце в цій владі. Те він водить під ручку Тимошенко, те Березовського, то намагається пролізти до Ющенко - і все безглуздо. А при Кучмі він мав у політицы серйозну вагу", - зазначив він.

"Причому, коли відбулася історія з убивством Георгія Гонгадзе, Медведчука біля Кучми не було, а от Волков- якраз і був його радником. До того ж якщо у Волкова є якась інформація з цієї справи, то нехай іде до слідчого. Інакше виходить, що він приховує важливу для слідства інформацію, а це протизаконно", - зауважив Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...