ВЗЯЛИ ПІД ВАРТУ ЕКС-СОРАТНИКА КІРПИ

Вівторок, 26 квітня 2005, 20:32
Управління боротьби з економічними злочинами затримала начальника Придніпровської залізниці Олександра Мамота.

Як повідомила "Українській правді" прес-секретар міністра внутрішніх справ Інна Кисіль, прокуратурою Дніпропетровської області за матеріалами транспортної міліції порушено кримінальну справу.

За словами Кисіль, Мамоту інкримінується зловживання службовим становищем та скоєння злочину, який передбачено ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (розкрадання державних коштів та майна в особливо великих розмірах).

Керівником Придніпровської залізниці було перераховано на рахунок фонду реконструкції та розвитку "Артеку" 71,2 млн. грн. Втім, ці кошти були зняті з рахунку та використані третьою особою.

Є підозри, що самими же Мамотом ці кошти і були використані.

Міністерство внутрішніх справ за допомогою ЗМІ 13 квітня запросило для дачі пояснень з приводу надання сумнівної благодійної допомоги 6 начальників регіональних підрозділів “Укрзалізниці”, серед них і Мамота.

Вони проходять по справі перерахування на благодійництво та інші сумнівні операції грошових коштів у сумі 336 мільйонів гривень. Фонд реконструкції та розвитку "Артеку" пов'язують з народним депутатом Володимиром Грановським з фракції СДПУ(о).

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування