Прокуратура порушила кримінальну справу проти обленерго Суркіса

Вівторок, 26 квітня 2005, 20:41
Прокуратура Полтавської області порушила кримінальну справу за фактом незаконності підписання договору купівлі-продажу компанією "Полтаваобленерго" пакета акцій "Банк "Біг-Энергія".

Під час перевірки було встановлено, що до протоколу засідання наглядової ради від 17 лютого 2002 року, що став основою для підписання зазначеного документу, були внесені недостовірні дані, а також підроблені підписи деяких членів ради.

Про це йдеться у відповіді прокуратури Полтавської області на запит голови наглядової ради "Полтаваобленерго" Ігоря Бойко про законність дій посадових осіб енергокомпанії.

У документі також пояснюється, що суперечливе питання законності договору про відчуження акцій банку повинно вирішуватися в судовому порядку.

Однак, "беручи до уваги, що орган управління корпоративними правами держави в статутному фонді ВАТ "Полтаваобленерго" (Фонд держмайна України) не звертається в органи прокуратури для захисту своїх порушених прав, підстав для звернення до суду в інтересах держави з приводу визнання недійсним зазначеного договору не передбачається", - підкреслюється в документі.

У документі також вказується, що внаслідок перевірки фактів застосування до голови правління "Полтаваоблэнерго" Андрія Дьоміна в липні 2002 року погроз і заподіяння йому тілесних ушкоджень, прокуратура Ленінського району Полтави відмовила у порушенні кримінальної справи.

"У зв'язку з неповнотою перевірки, постанова з приводу відмові у відкритті кримінальної справи прокуратурою області скасована. Матеріали спрямовані в прокуратуру Ленінського району Полтави для проведення додаткової перевірки й прийняття відповідного процесуального рішення", - сказано в документі.

Як повідомлялося, у березні Ігор Бойко запропонував національній акціонерній компанії "Енергетична компанія України" створити загальну робочу групу й провести аналіз фінансово-господарської діяльності "Полтава", "Львів", "Прикарпаття", "Тернопіль", "Суми", "Чернігів" й "Запоріжжяобленерго" у період 2002-2004 р., а також визначити принципи й основи прозорої політики в керуванні держпакетами акцій обленерго.

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, 19% акцій "Полтаваобленерго" належить кіпрським компаніям Larva Investments Limited, 20,99% - Bikontia Enterprises Limited, 15,4% - Lex Perfecta Limited, 10,26% - Margaroza Commercial Limited.

Державі належить 25% акцій "Полтаваобленерго", які передані у керування національною акціонерною компанією "Енергетична компанія України".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування