Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям у Мінську дали 10 і 15 днів

Середа, 27 квітня 2005, 10:42
Троє з п'яти громадян України, затриманих у Мінську під час проведення мітингу біля будинку адміністрації білоруського президента, засуджені до 10 діб арешту, ще один - до 15 діб, рішення щодо п'ятого українця поки не ухвалено.

Про це повідомив голова прес-служби МЗС Дмитро Свистков "5 каналу".

Свистков також повідомив, що МЗС направив вже дві ноти посольству Білорусі в україні, де наголошує, що при затриманні українців білоруською стороною стосовно них були порушені положення Віденської конвенції від 1963 року і Європейської конвенції про права людини.

Свистков також наголосив, що відмова українцям у зустрічі з консулом негативно вплинула на їхній правовий захист.

Українців судили таємно, суд проходив у підвалі, крім того, до них не пустили українських дипломатів, повідомляє "5 канал".

У свою чергу, як повідомляє білоруський сайт "Хартия 97", лідера Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Національний альянс", депутата Луцької міськради Ігоря Гузя сьогодні привезли в суд сильно побитим.

За їх інформацією, цю ніч Гузь провів у спецприйомнику-розподільнику ГУВС Мінміськвиконкому разом з іншими затриманими під час учорашньої акції в Мінську.
На аналогічний термін також засуджений один із затриманих росіян.

П'ятьох українців, які приєдналися до акції сотень молодих людей, затримали під час акції "Чорнобильський шлях", яка проходила у столиці Білорусі.

Учасники акції протестували проти розподілу з білоруських вузів у регіони, що постраджали від Чорнобильської катастрофи. Також протестувальники вимагали припинити виробництво продуктів харчування на забруднених територіях.

Офіційна причина затримання - у паспортах не було штампів про перетин кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування