Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення врегулювати придністровський конфлікт наближає Україну до ЄС?

Середа, 27 квітня 2005, 10:54
Комісар ЄС у справах зовнішньої політики Беніта Ферреро Вальднер заявляє, що ЄС вбачає в Україні "ключового партнера".

Про це вона заявила під час ділової вечері в Інституті "Схід-Захід", повідомляє радіо "Свобода".

Вона також зазначила, що важливим елементом подальшого розвитку взаємин між ЄС і Україною, стала домовленість про об’єднання зусиль у врегулюванні Придністровського конфлікту.

За її словами, Євросоюз передав усі необхідні вимоги для того, щоб Україна змогла набути статус країни з ринковою економікою. Чимало досягнуто і в інших сферах, зокрема це стосується створення вільної торговельної зони між Україною і ЄС.

Комісар також наголосила, що нещодавні зміни в Україні є "просто вражаючими". Це зміна уряду, пріоритети якого полягають в дотриманні верховенства закону, демократичних свобод, права.

Комісар ЄС у справах зовнішньої політики вважає, що за президентства Ющенка, Україна одержала реальний шанс на більш демократичне і процвітаюче майбутнє.

Але водночас, продовжила Беніто Ферреро Вальднер, ЄС не повинен забувати, що справжніми героями "помаранчевої революції" були прості українські люди, яких не налякали чутки про солдатів і танки.

Беніта Ферреро Вальднер, заявила, що важливим інструментом у подальшому розвитку взаємин між Україною і ЄС повинен стати План дій в рамках Європейської політики сусідства. Ключовим пріоритетом цього плану є спрощення візового режиму. "Я вірю", - наголосила пані Вальднер, - "що вирішення цього питання демонструватиме на ділі, що ЄС є для України її справжнім партнером".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування