ПРОТИ БОДЕЛАНА ЗАВЕЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ. ЩЕРБАНЯ ОГОЛОСИЛИ В РОЗШУК

Середа, 27 квітня 2005, 11:49
Проти екс-мера Одеси Боделана порушена кримінальна справа за статтею 364 ч.2 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Працівниками УМВС України в Одеській області виявлено факт зловживання службовим становищем Боделана, повідомляє кореспондент "Обкому".

Боделана обвинувачують у тому, що він навмисно в інтересах третіх осіб, всупереч вимогам рішення виконавчого комітету Одеської міськради уклав договір з ТОВ "Біла акація" про передачу в тимчасове користування земельних ділянок, які перебувають у комунальній власності для встановлення спеціальних конструкцій і видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Причому в укладеній угоді було зазначено, що розмір плати за тимчасове користування земельними ділянками встановлюється згідно з тарифами, які діють на момент підписання й не підлягають змінам до закінчення угоди, тобто до 2015 року.

У результаті цих дій місцевому бюджету було завдано значних збитків.

***

Тим часом прокуратура Сумської області порушила кримінальну справу проти колишнього голови держадміністрації в Сумській області Володимира Щербаня за підозрою у нецільовому використанні бюджетних коштів.

Про це на прес-конференції повідомив нинішній голова Сумської облдержадміністрації Микола Лаврик.

"Проти Щербаня відкрито кримінальну справу", - сказав він.

Зі слів Лаврика, зараз ведуться обшуки в приміщеннях, офісах і квартирах екс-губернатора в Сумах, Києві, а також у деяких інших містах України.

Лаврик зазначив, що Щербаню інкримінується нецільове використання бюджетних коштів, а також перешкоджання законній діяльності акціонерних товариств Сумської області.

Крім того, зі слів Лаврика, екс-губернатор підозрюється в перевищенні повноважень, що втілювалося у вимозі передачі прав на майно й акцій акціонерних товариств безкоштовно або за заниженими цінами, повідомляють Українські новини.

Також, за словами губернатора, Щербаня вже в середу мають оголосити в розшук.

Читайте також:

Боделан сховався від Луценка в лікарні

ЛУЦЕНКО ВИКЛИКАЄ НА ДОПИТ ШУФРИЧА Й БОДЕЛАНА. Засуха прийшов, Щербань зник

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування