Литвин скаржиться на дезорієнтовану опозицію

Середа, 27 квітня 2005, 12:05
Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що світова увага до України не дасть можливості українській владі "розслабитись" в питанні виконання своїх передвиборчих обіцянок.

Таку думку він висловив у середу у Києві у ході засідання парламентської ради Україна-НАТО.

За словами Литвина, українська влада має сьогодні мобілізуватися, відійти від риторики і працювати на конкретний результат. При цьому він висловив упевненість, що результат буде прекрасним.

Він підкреслив, що після президентських виборів українська влада має надзвичайно високий кредит довіри, якого не було за весь час незалежності України.

Разом з тим, за словами спікера, влада має обмежений час для вирішення соціальних питань: "Ми маємо обмеження у часі, нам необхідно надзвичайно швидко здійснити перетворення, на які очікує суспільство. Нам доведеться бігти і на ходу реформувати наше життя".

Литвин наголосив, що надзвичайно амбітні завдання, які мають вирішити президент Віктор Ющенко та уряд у тісній співпраці з парламентом, потрібно вирішувати швидко: "Ми приречені здійснити прорив, пропускаючи деякі етапи, які переживали європейські країни, щоб зрівнятися з ними".

При цьому Литвин вважає, що Україна має робити ставку на інноваційні проекти.

За його словами, Україна сьогодні переживає етап зміни еліт, і це буде властиво усім пострадянським країнам. Також особливістю є те, що сьогодні фактично дезорієнтована опозиція, додав Литвин.

Він зазначив, що до президентських виборів в Україні була потужна опозиція, яка примушувала владу приймати рішення, необхідні у суспільстві, оскільки влада відчувала контроль з боку опозиції. "Це погано, що сьогодні опозиції фактично немає", - підкреслив Литвин.

За словами Литвина, сьогодні влада чітко задекларувала вектор євроінтеграції, що примушує її проводити надзвичайно активну роботу в суспільстві для сприйняття цього курсу, і "необхідна консолідація влади, якій необхідно радитись з народом".

На його думку, в Україні має розгорнутися велика інформаційна робота в суспільстві щодо переваг євроатлантичної інтеграції.

Крім того, Литвин зазначив, що сьогодні в Україні усі єдині в тому, що наша держава має бути рівноправним гравцем на міжнародній арені і повинна бути присутня в усіх міжнародних організаціях і впливати на європейські процеси.

На думку Литвина, кроки, які здійснює президент, міністерство закордонних справ, дозволяють сподіватися, що Україна із об'єкта перетвориться в суб'єкт міжнародної політики.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування