Щодо махінацій Кірпи порушено 11 справ

Середа, 27 квітня 2005, 12:38
СБУ розкрила низку фактів, які свідчать про розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, у системі мінтрансу.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на прес-центр СБУ.

Протягом червня-вересня 2004 року державними транспортними підприємствами "Укрзалізниця" - Одеською, Львівською, Південно-Західною, Придніпровською, Південною й Донецькою залізницями, а також 27 регіональними дочірніми підприємствами "Автомобільні дороги України" за вказівками керівництва мінтрансу було укладено низку договорів.

Угоди були укладені з певними столичними комерційними підприємствами на виконання аерофотозйомочних робіт, проведення оцінки протипожежного стану об'єктів й аудита системи охорони роботи на загальну суму понад 270 мільйонів гривень. Однак, перевіркою встановлено, що роботи з договорів практично не виконувалися.

Зокрема, за договором між державним підприємством "Рівненський автодор" і київським комерційним підприємством "Укрінвопромінвест" за роботу з оцінки протипожежного стану й обстеження системи управління охорони праці був виплачений 1 мільйон 750 гривень при фактичній вартості 10 тисяч гривень.

"Чернігівський автодор" виплатив цій комерційній фірмі 2 мільйони гривень. Але, як відзначили в прес-центрі, ніяких робіт не було виконано.

Оперативниками встановлено, що аналізи й звіти, складені нібито за результатами здійснених обстежень, є нічим іншим "як цитатами зі збірників діючих нормативних актів у сфері охорони праці й протипожежної безпеки, і не стосуються конкретного підприємства".

Як з'ясувалося, розкрадені за допомогою посередників кошти через рахунки фіктивних комерційних структур були привласнені невстановленими особами. Аналогічні схеми розкрадання державних засобів у системі міністерства транспорту й зв'язку України виявлені в декількох областях України.

За даними фактами Служба безпеки України порушила й розслідує 11 кримінальних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування