Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заборонив Тимошенко і Зваричу сваритися перед камерами

Середа, 27 квітня 2005, 12:45
Президент Віктор Ющенко попереджає членів уряду, що вони не повинні з'ясовувати свої стосунки у конфліктах публічно.

"Я закликаю уряд працювати як одна команда, дружньо... Ви хороша, прекрасна сім'я, є певний етикет, і всі проблеми на емоційному рівні треба вирішувати в закритому режимі", - сказав Ющенко під час засідання уряду за підсумками 1 кварталу.

"Не треба робити, щоб воно було перед камерами. Після того, як вийшли з кабінету, скажіть, що ми маємо унікальний уряд, які ми дружні! Це буде сигнал мільйонам громадян. І це не ваше бажання, а ваш обов'язок робити так", - додав Ющенко і попросив тележурналістів не давати цей уривок його промови в ефір.

Президент також сказав міністрам, що вони мають протягом року запланувати кілька конкретних цілей, про виконання яких вони звітуватимуть перед Майданом.

"Я просив би кожного міністра мати маленьку "дорожню карту", за якою він буде тримати звіт перед Майданом, перед президентом. Має бути лінія головного прориву з кількох точок", - сказав Ющенко під час засідання уряду за підсумками 1 кварталу.

Ющенко зазначив, що ці пропозиції він "забере в секретаріат, і потім запустимо як рішення указам президента".

Ющенко звернувся до присутнього міністра транспорту і зв'язку Євгена Червоненка.

"Ми, Євгене Альфредовичу, говоримо, що мінтранс запропонує національний проект "Дороги України", і за яким ми будемо працювати 5 років. Цей план не обов'язково починати з "Одеса-Броди", - сказав Ющенко.

"У кожній сільраді мають відчувати, що вони є учасниками цього проекту "Дороги України". Це далеко не завжди питання грошей, а залежить від координації системи", - додав Ющенко.

Ющенко також сказав, що в рамках програми євроінтеграції "сформовано коротку "дорожню карту", де кожен пункт стосується роботи конкретного міністра".

"Я попросив би Олега Борисовича (Рибачука) як координатора звернути на це увагу", - додав Ющенко.

Ющенко сказав, що коли прийшла нова влада, вони "мали колосальний навіс по розбалансованості бюджету". "32 мільярди прихованого і публічного дефіциту бюджету – це загроза національної економіки", - сказав Ющенко і додав, що "значна частина проблем нагадує початок 1993 чи 1999 років".

"Лейтмотивом 2005 року має бути боротьба з бідністю", - сказав Ющенко. "Ми маємо довести, що за один рік нову соціальну політику відчує кожен громадянин України, чи це дитинка, якій один день, чи пенсіонер".

Ющенко також попросив міністрів "окремо звернути увагу на тему села, бо це колиска української нації".

Також, за словами Ющенка, "ми повинні встати з окопів" і почати реформувати систему управління.

Ющенко попросив міністра екології Ігнатенка зробити п'ятирічну програму заходів, а міністра освіти Ніколаєнка – програму, "де б хотілося почути чітку логіку – це нова освіта".

"Малий і середній бізнес – це особливий партнер нової влади", - також сказав Ющенко і попросив виходити міністрів з цього.

"Треба боятися не помилок, друзі, а упрямства, що ці помилки не виправляються", - додав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...