Тимошенко обіцяє Ющенку, що вегетаріанства не буде

Середа, 27 квітня 2005, 13:27
Прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що у зниженні цін на бензин в Україні зіграв роль президент Росії Володимир Путін.

Під час засідання уряду за підсумками першого кварталу 2005 року Тимошенко знову назвала "картельною змовою" зростання цін на бензин. "Ціни буквально в один день, в один час були радикально змінені", - сказала вона.

Тимошенко звернулася до Ющенка: "Уряд вам вдячний, що ви долучилися до переговорів з президентом Росії і зробили всі необхідні передумови, щоб уряд зміг зруйнувати монопольні домовленості".

"Зараз у нас на всі марки бензину ціни стабілізувалися", - сказала Тимошенко.

Тимошенко розповіла Ющенку, що боротьба з цінами на м'ясо іде "цивілізованими підходами" – шляхом створення місць на базарах безпосередньо для виробників.

"З 30 березня по 10 квітня був ціновий пік. Зараз ми вийшли по свинині на зниження майже на 5% і по яловичині на 8,5%. Якщо ми протягом місяця налагодимо нормальну торгівлю, у нас більше питання коливання цін на м'ясо стояти не буде".

"Я думаю, Віктор Андрійович, на Великдень жоден українець не стане вегетаріанцем, і будуть їсти м'ясо по ціні, доступній кожному", - додала Тимошенко.

Вона також сказала, що зростання інфляції є наслідком діяльності влади Кучми-Януковича: ще у четвертому кварталі 2004 року інфляція була 6,3%.

"Це, Вікторе Андрійовичу, безумовно, пов'язано з махровим популізмом діяльності влади, яка була до нас, коли всі знали, що все завалено пустими грошима", - сказала Тимошенко.

Однак, додала вона, її уряд "змінив" ситуацію, і в першому кварталі інфляція була 4,4%, а у квітні взагалі прогнозний показник 0,8%.

"Такі ривки дуже важкі для економіки – і хотілося, щоб політики забули, що таке станок (друкування грошей) під політичні потреби", - сказала Тимошенко.

"Ми динамічно з цією проблемою впораємся, і на другий квартал вийдемо на 2,3%. Дасть Бог, так воно і буде", - сказала вона.

Тимошенко також назвала досягненням уряду зростання протягом першого кварталу доходів родин населення на 25,1%. "Це зростання призведе до зростання виробництва, бо у людей народжується купівельна спроможність".

Прем'єр розповіла про досягнення програми "Контрабанда – стоп!": у березні від митниці було отримано на 85% більше, ніж було заплановано. Загалом у першому кварталі ця програма дала 1,3 мільярда додаткових надходжень до бюджету.

Тимошенко також багато розповіла про збільшення соціальних виплат. "Такого прориву, Вікторе Андрійовичу, не робила жодна влада", - додала вона.

"Кожне слово в бюджеті – це чітка і виважена команда нашого президента. Нам пощастило, що наш президент і економіст, і фінансист одночасно. І тому у нас завжди є чіткий дороговказ", - сказала Тимошенко.

"Продовжити успіхи нової влади на чолі з президентом можна безкінечно", - додала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування