Ющенко вимагає митників під камерами і просить Червоненка зупинити Щербаня з пилкою

Середа, 27 квітня 2005, 14:16
Президент Віктор Ющенко попереджає, що керівник Державної митної служби Скомаровський має до 1 червня на всіх митницях запровадити систему "одного вікна".

Під час виступу на засіданні уряду міністр транспорту Євген Червоненко поскаржився, що на багатьох митницях "іде саботаж" і працівники різних служб відмовляються працювати у одній кімнаті під телекамерою правоохоронних органів.

Ющенко на це сказав, що якщо до 1 червня митниці України не будуть обладнані за принципом одного вікна, "керівник митниці іде у відставку".

"Наша домовленість є незмінною", - сказав Ющенко. Із контексту було не зовсім зрозуміло, мова іде про відставку керівника митниці, який займається саботажем, або про керівника всієї митної служби.

"Мені соромно, що в української митниці по всьому периметру митного кордону один сканер, одна вага для зважування важкопідйомних автомобілів", - сказав Ющенко.

"Але не тому, що вагів немає, є - їх встановлено так у тупик, що там тільки "запорожець" може проїхати", - додав Ющенко.

Він сказав, що "модернізація" митниці має відбутися до 1 червня: "Ми хочемо бачити митницю європейською".

Ющенко також торкнувся ситуації на кордоні з Придністров'ям.

"Персональну відповідальність за придністровський кордон несуть троє людей: керівник митного комітету, державної прикордонної служби і прем'єр-міністр. Три чоловіки відповідають за те, щоб там було наведено порядок", - заявив Ющенко.

Ющенко сказав, що через цей кордон "ідуть гори, починаючи від зброї, наркотиків, і не тільки до України – цієї чорної діри уже жахаються всі: і Росія, і Європа".

Водночас Ющенко наказав міністру транспорта Червоненку облаштувати дороги України, починаючи від розмітки шляхів і встановлення позначень населених пунктів.

Також Ющенка турбує, що не відокремлено зону для пішоходів. "Жінка з лялечкою повинна перейти через міст безпечно", - сказав Ющенко.

"Міністр повинен бачити українську дорогу. І не тільки дорогу – також і обочини. Вийдіть за Київ на 5 кілометрів – чи обочина оформлена?"

Ющенко висловився за те, щоб на обочинах саджали дерева. Він розповів про свою рідну Сумщину, де "Щербань ходить з пилкою і навкруги пиляє тополі, які ще Сталін посадив".

"Знайшов собі роботу – сірники виробляє", - обурився Ющенко.

Ющенко сказав, що у питаннях доріг мова буде іти "про приватні дороги, приватні мости, розкриття всіх можливостей".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...