Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не хоче робити Мельниченка депутатом і радить іти у Верховний суд

Середа, 27 квітня 2005, 16:18
Центральна виборча комісія не бачить підстав для того, щоб майор Микола Мельниченко був зареєстрований народним депутатом.

Про це заявив голова ЦВК Ярослав Давидович на прес-конференції в середу.

Давидович заявив: "Я не бачу підстав реєструвати його народним депутатом на підставі рішення Європейського суду. Наше законодавство такого не передбачає".

При цьому він сказав, що з цього приводу він довго сперечався з лідером СПУ Олександром Морозом.

"Він навіть не був включений у списки під час дня голосувань. На перспективу - це вже інше питання, чи зможе він балотуватися в народні депутати. Тут вже інше питання", - відзначив глава ЦВК.

У той же час Давидович підкреслив, що Мельниченко має можливість і повне право звернутися у Верховний суд України для того, щоб захистити свої права.

"Він має право звернутися у Верховний суд, але чомусь не звертається. Якби він був стовідсотково впевнений... І яке рішення прийме Верховний суд, воно буде остаточним, і оскарженню не підлягає. Як вирішить Верховний суд, так і буде діяти ЦВК", - відзначив Давидович.

Відповідаючи на запитання про наступні вибори, Давидович припустив, що вибори нардепів і вибори в місцеві органи самоврядування, швидше за все, не будуть розведені в часі.

За словами глави ЦВК, це питання перед майбутніми виборами в березні 2006 року обговорюється.

Давидович сказав, що він як прагматик і як організатор виборів розуміє, що проведення цих виборів у різний час спростить і полегшить роботу ЦВК. Але з іншого боку, сказав голова Центвиборчкому, він як фінансист розуміє, що такі розведення в часі цих виборчих процесів фінансово невигідні державі, тому що це спричиняє додаткові витрати.

За інформацією Давидовича, з держбюджету необхідно виділити близько 700 млн.грн. тільки на проведення виборів у парламент і близько 200 млн.грн. - на місцеві вибори.

Ліга

Читайте також:

Соціалісти віддадуть Мельниченко місце Семенюк або одного з губернаторів

Евросуд відмовив Україні, Мельниченко може стати депутатом?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування