Наступ на власність Ахметова продовжується. Луценко порушив нову справу

Середа, 27 квітня 2005, 17:09
Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу щодо посадових осіб Центрального гірничо-збагачувального комбінату (Кривій Ріг), що належить компанії Рината Ахметова.

Про це повідомляє Департамент громадських зв'язків міністерства.

У Кривому Розі викриті посадові особи відкритого акціонерного товариства "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", які уклали з відкритим акціонерним товариством "МК Азовсталь" фіктивні угоди на експорт через закордонну фірму 314,7 тисяч тонн металопрокату загальною вартістю близько 536 мільйонів гривень.

За інформацією Департаменту, фактично за кордон було вивезено тільки 143,4 тисяч тонн зазначеної продукції, а інші були реалізовані на території України.

Внаслідок фіктивних експортних постачань комбінату незаконно з держбюджету відшкодовано податок на додану вартість, чим нанесені збитки на суму понад 49 мільйонів гривень.

Як відомо, більше 90% акцій "Центрального гірничо-збагачувального комбінату" належить компанії "Систем кепітал менеджмент", яку очолює Ринат Ахметов.

Як відомо, нещодавно комбінат виплатив дивіденди своїм акціонерам, на що пішла левова частка прибутку. Виплата дивідендів відбулася напередодні появи інформації про те, що Ахметов залишив Україну.

Ліга

Читайте також:

Ахметов не прийшов на збори акціонерів власної компанії

Ющенко вимагає, щоб через 10 днів Пінчук, Ахметов і Ко знали, скільки грошей готувати

АХМЕТОВ І ПІНЧУК ПОВИННІ ПОВЕРНУТИ "КРИВОРІЖСТАЛЬ" І ОТРИМАТИ 4 МІЛЬЯРДИ

Смутні часи Ахметова і Пінчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News