Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поставив Тимошенко 12 балів і поцілував на прощання

Середа, 27 квітня 2005, 17:38
Президент Віктор Ющенко, якби був вчителем, то поставив би найвищу оцінку роботі уряду Юлії Тимошенко за перші 90 днів.

На прес-конференції за підсумками Кабміну на питання, скільки би він поставив уряду, Ющенко сказав: "І по тій (п'ятибальній), і по тій (дванадцятибальній) шкалі я виставив би найвиший бал".

Тимошенко, присутня на прес-конференції, на це засміялася і сказала: "Дякую, це найкращі слова за сьогоднішній день і останній квартал!".

Ющенко сказав, що відчуває "велике задоволення від того, що зробив уряд". "Попри те, що це не кращий квартал, не краща база спадкоємності, уряд його пройшов у блискучому виконанні".

"Я побачив у відповідях прем'єра і міністрів чіткі відповіді на виклики, які існують. Формування національної політики не є просте завдання. Всі уряду хочуть дати більше, але не всі знають, де взяти", - сказав Ющенко.

З негативу Ющенко сказав, що "неприємно, коли один міністр коментує іншого".

"Я не є прихильником виносити сміття з хати, поки не встановлені певні правила і процедури", - сказав Ющенко і додав, що "ці речі мають бути мінімізовані".

Він думає, що це "пов'язано зі становленням команди".

Ющенко також не став відповідати на питання про освіту Романа Зварича. На питання про це він сказав, що "відійшов би від гарячого коментаря".

Щодо ситуації з цінами на пальне, Ющенко сказав, що "Україна зробить висновки, як не потрапляти нам у такого роду цінові залежності".

"Якщо на світовому ринку ціна на нафту виросла на 25%, то на нашому на 50%. Наші дії були спрямовані на те, щоб такого роду причини подавляти таким самим способом. Коли я називав ці цифри Володимиру Володимировичу Путіну, ці речі були зрозумілі для російської сторони", - сказав Ющенко.

Він висловив сподівання, що "в цих питаннях буде більше уваги, ретельності, контактів з російською стороною". "Такий клімат для контактів був сформований, він сприйнятий вірно", - додав він.

Тимошенко також спростувала, що підсилення гривні було наслідком домовленості з нафтотрейдерами щодо зниження ними цін.

"Надто багато честі", - сказала Тимошенко. Вона додала, що питання курсу гривні є прерогативною НБУ, і ніякі переговори уряду (з нафтотрейдерами) на це впливати не можуть".

"І гривня, і долар набувають справжньої вартості", - додала вона. Ющенко додав, що це була реакція на помилки монетарної політики останніх 1,5 років.

Після прес-конференції Ющенко і Тимошенко розцілувалися.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...